» » » Тест на овуляцію, як користуватися?

Тест на овуляцію, як користуватися?

Коли чоловік і жінка усвідомлено підходять до планування сім`ї, то обов`язково вираховують відповідний для зачаття момент. На чоловіка обрушується безліч смутно знайомих абревіатур і назв. Давайте згадаємо курс біології. Овуляція настає тоді, коли з фолікула виходить готова до запліднення яйцеклітина. Це відбувається один раз на місяць. Для того щоб відбулося запліднення, інтимна близькість повинна настати не пізніш як через 36 год. Після овуляції.

Найсприятливіший період завагітніти

Ймовірність завагітніти у кожної жінки всього лише кілька днів на протязі менструального циклу. Ці дні випадають на період овуляції. Якщо ви плануєте вагітність, то вам слід жити інтимним життям саме в ці дні. Для того, щоб не помилитися в підрахунках, кожна дівчина повинна вести свій календар менструального циклу.

гормон LH

Лютеинизирующий гормон- це той гормон, який продукується мозком і стимулює овуляцію. Його рівень наростає в складі сечі, приблизно за 36 годин до настання овуляції. Для того щоб вимірювати цей рівень, вчені створили спеціальний тест на овуляцію. Як користуватися такою новинкою, вам пояснить провізор або ж просто ознайомтеся з інструкцією. За допомогою такого тесту, ви точно будете знати, коли оптимальніше всього планувати зачаття.

починаємо тестування



Кожна жінка повинна вирішувати сама, коли робити тест на овуляцію. Головне усвідомлювати всю відповідальність, яка на вас лягає з цього моменту. Якщо ж рішення прийнято усвідомлено, то дотримуючись кількох правил, ви з усім впораєтеся.

  1. Перед тим, як робити тест на овуляцію, визначте довжину вашого місячного менструального циклу. Початок циклу-це день початку менструації. А закінчується він тоді, коли має настати наступна менструація.
  2. Занести дані можна в таблицю
довжина циклуДень початку овуляціїдовжина циклуДень початку овуляції
2163013
2263114
2373215
2473316


25

83417
2693518
27103619
28113720
29123821

За допомогою таблиці і прикладу, який наведено в нашій статті, ви зможете дізнатися, коли робити тест на овуляцію.

Наприклад, якщо тривалість вашого менструального циклу становить двадцять вісім днів, то робити тест на овуляцію потрібно з одинадцятого дня після початку менструації. Таким чином, якщо ваш останній цикл починався п`ятого квітня, то починайте проводити тестування через одинадцять днів після п`ятого квітня.

Кілька важливих аспектів

Один раз за період тривалості менструального циклу, завдяки збільшенню лютеїнізуючого гормону, відбувається процес звільнення зрілого яйця з яєчників, в провідні до матки, фаллопієві труби. Для того, щоб яйце розвивалося в ембріон, зачаття має відбуватися не пізніше ніж, через тридцять шість годин після настання овуляції. За допомогою тесту на овуляцію визначте рівень гормону LH в сечі. У разі, коли рівень високий, можна чекати овуляцію протягом тридцяти шести годин. Щоб ймовірність вагітності була вище, інтимні відносини потрібно мати в перебігу тридцяти шести годин, з того моменту, коли була визначена овуляція.

  • Для того, щоб визначити рівень гормону LH в сечі, потрібно капнути кілька крапель сечі на кінчик тесту, або занурити його на кілька секунд в ємність з сечею. Після того, як пройде п`ять хвилин, результат буде видно в спеціальному вікні, на смужці тесту.
  • Тести на овуляцію - вельми достовірний спосіб визначення сприятливих для зачаття днів. Вони показують рівень наявності гормону LH
  • В упаковці знаходиться п`ять однакових касет, для визначення овуляції. Це було створено для того, щоб жінка могла перевірити ще раз результати тесту протягом кількох днів.
  • Після того, ви визначили, що рівень гормону LH підвищений, то статеві зносини повинні відбутися не пізніше, ніж через тридцять шість годин після настання овуляції.
  • Такі тести дуже корисні для всіх жінок, які планують вагітність. Але є кілька факторів, які теж впливають на здатність зачаття. Це куріння, вживання спиртних напоїв, стреси і вік.
  • Майте на увазі, що якщо тест на овуляцію не показав підвищеного рівня гормону, це зовсім не оберігає вас від небажаної вагітності. Ви можете завагітніти за кілька днів до, і через кілька днів після овуляції.
  • Якщо ви не впевнені в правильності використання тесту, то зверніть увагу на смугу тіста. Якщо в випробувальному вікні з`явилася червона лінія, то все зроблено правильно.
  • Врахуйте, якщо ви приймаєте протизаплідні засоби або ще якісь ліки, то обов`язково порадьтеся зі своїм лікуючим лікарем перед тим, як робити тест на овуляцію.
  • Найкраще, для тестування використовувати середню сечу. І проходити тест в один і той же час.
  • Також важливо, що якщо жінка приймала протизаплідні засоби, то результат може бути помилковим. Варто перечекати кілька місяців перед тим, як планувати вагітність.
  • Якщо жінка приймає дуже багато рідини, то це теж може вплинути на результат.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!