» » » Який повинен бути iq?

Який повинен бути iq?

Який повинен бути IQ?

Визначення коефіцієнта інтелекту важливо і для самої людини і для його оточення. Особистості це треба для самооцінки, роботодавцю для з`ясування придатності кандидата до роботи. При визначенні коефіцієнта інтелекту, необхідно знати, який повинен бути IQ для різних категорій.

Характерна особливість тестів на визначення IQ в тому, що вони виявляють розумову здатність людини, а не рівень його фактичних знань. Визначення рівня інтелекту не має однакового стандарту, і існує багато тестів на визначення IQ від різних фахівців. Найвідомішим прийнято вважати тест Айзенка.

Тести орієнтовані на вікові групи і враховують відповідні вікове розвиток. На підставі цього, показник IQ може бути однаковим для дитини і дорослої людини.

Шкала дослідження IQ функціональна від 70 одиниць і передбачає значення 180 одиниць, як максимальне. Показник менше 70 вважається розумовою відсталістю. Щоб зрозуміти, який IQ вважається нормальним, вчені грунтувалися на оцінці фактора інтелекту середньостатистичної людини.

  • Так 25% населення буде мати показник менше 90. У застосування до звичайного життя це працівники середньої кваліфікації, випускники школи (без старших класів), некваліфіковані робітники.
  • 50% населення має інтелект в межах від 90 до 110 одиниць. Це учні старших класів, кваліфіковані робітники, люди з незакінченою вищою освітою, офісні працівники, менеджери, майстри, адміністратори, бригадири.
  • І 25% людей з показником понад 110 одиниць - люди з вищою освітою, професійні фахівці, наукові діячі.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!