» » » Який тест на вагітність краще?

Який тест на вагітність краще?

Який тест на вагітність краще?

У наш час вже практично ніхто не вірить першим непрямими ознаками вагітності, все краще скористатися домашнім тестом для визначення вагітності, адже сьогодні його можна купити в будь-якій аптеці. Тести представлені в дуже широкому асортименті.

Але перш ніж бігти в аптеку, потрібно розібратися, який тест на вагітність краще.

Як працюють тести на вагітність?



Тести на вагітність будь-якого виду та конфігурації базуються на основі каталізатора, який вступає в реакцію з гормоном, який присутній виключно в сечі вагітної жінки (хоріонічний гонадотропін людини). Цей гормон починає вироблятися, як тільки ембріон прикріпився до стінки матки, і його кількість збільшується на два кожні 48 годин. Тести відрізняються один від одного чутливістю до присутності ХГЧ в організмі жінки. З першого дня затримки достовірний результат можуть дати практично всі тести, які представлені зараз на ринку. Більш сучасні тести можуть дати достовірний результат ще до настання затримки.

Види тестів:

  1. Першим і найбільш поширеним сьогодні є тест у вигляді тест-смужок. Це смужки, на один кінець яких завдано реактив, який і вступає в реакцію з ХГЧ. Великим плюсом цього тесту є його невисока ціна і хороша точність. Але його досить незручно використовувати, так як сечу треба зібрати в контейнер. Далі в ємність необхідно занурити смужку, після цього покласти її на горизонтальну поверхню. Ці умови слід дотримуватися, так як реактив може стекти і не вступити в потрібну реакцію. Далі все просто - дві смужки, які з`явилися на тесті після закінчення 3-5 хвилин, позначають наявність вагітності, одна смужка - негативний результат. Даний тест краще робити, зібравши сечу після нічного сну, так як концентрація гормону в ній найбільша.
  2. Ще один вид тестів - планшетний або касетний тест. Це аналог попереднього, який кілька зручніше у використанні і не дуже відрізняється від нього за ціною. У цьому виді тесту смуга, на яку нанесений реактив, поміщена в резервуар. На спеціальне віконце потрібно капнути кілька крапель сечі, і через 3-5 хвилин в іншому віконці видно результат.
  3. Третій вид тестів вважається найбільш надійним для використання вдома. Цей тест називається струменевий. Він надзвичайно простий у використанні, його треба тільки поставити під струмінь сечі, яка, потрапляючи на тест по особливих каналах, проходить в ту частину, де укладений реактив. Тут латексні частинки, які поєднані з реактивом, з`єднуються з ХГЧ і роблять його видимим для людини в тестовому віконці. Цей тест (завдяки його конструкції) можна використовувати де завгодно, а досить висока чутливість робить його використання можливим в будь-який час дня. Ціна його, звичайно, трохи вище двох попередніх.
  4. Електронний тест - найсучасніший вид тесту, принцип дії якого все той же - виявлення ХГЧ в сечі жінки. Тут результат видно на дисплеї, і він абсолютно зрозумілий. Після закінчення трихвилинного очікування, яке в цьому виді тесту позначається годинками, як тільки сеча потрапить в тест, на екрані повинна з`явитися або напис англійською мовою ( «pregnant» - вагітна, «not pregnant» - не вагітна), або ж плюс або мінус . Істотним мінусом даного тесту є його ціна, яка досить висока. Але зате цей тест можна використовувати ще до початку затримки, правда, точність його буде нижче.

Якщо ви замислюєтеся над тим, чи допоможе тест на вагітність до затримки, читайте про це в статті Чи покаже тест до затримки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!