» » » Чому повість названа "капітанська дочка"?

Чому повість названа "капітанська дочка"?

Олександр Сергійович Пушкін написав чудову повість "Капітанська дочка". Чому так названа вона? Це питання часто задають вчителя учням в якості домашнього завдання. Ми спробуємо розкрити в статті думки, які хотів висловити автор під час написання цього твору, а також значення самого її назви.

Основна ідея твору

У повісті автор простежує, як саме час і події можуть змінити хід життя і людських доль. Основною темою повісті є поведінка людей в найбільш критичних ситуаціях, а в центрі повісті ключовими якостями вважається честь, обов`язок і совість.

Образ Маші Миронової

Дуже яскраво зображена доля Маші Миронової, яка була дочкою коменданта Миронова - капітана Бєлгородської фортеці. Саме вона зайняла в повісті центральне місце. Уже з цього стає ясно, чому повість названа «Капітанська дочка».

Саме ця героїня стає причиною сварки і дуелі між Швабріним і Гриньовим. Однак саме заради неї уникнув страти Гриньов мчить в зайняту повстанцями Бєлгородську фортеця назустріч невідомості. Крім цього, нещасної Маші довелося пережити голод і багато інших страждань і принижень, проте на шляху її траплялися і кілька вдалих моментів. Саме завдяки своїй відвазі, вона змогла переконати саму імператрицю звільнити свого коханого, що вказує на її сильний дух.

Повість вчить нас тому, що навіть в дуже важких умовах можна проявити небачену твердість і мужність, що дозволить вийти із найскладнішої ситуації. Тепер зрозуміло, чому твір названо «Капітанська дочка», а не якось по-іншому.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!