» » » Що таке патент?

Що таке патент?

Що таке патент?

Якщо раніше винахідник міг безперешкодно володіти своїм винаходом, а ризик того, що плід його праці може бути вкрадений і скопійований був практично дорівнює нулю, то зараз все змінилося. На чужій ідеї можуть робити мільярди, тому держава і підстрахувала світил науки. Підсумком цієї турботи став патент. Що це і для чого він потрібен, розповімо далі.

Що таке патент: визначення

Патент - це документальне свідчення про авторство винаходу, наукового відкриття і корисною розробки. Патент захищає право вченого на його винахід по всій земній кулі. Притому, це стосується як відкриття в галузі ракетобудування та ядерної фізики, так і програмного забезпечення і літературного твору. Для цього створено спеціальний міжнародне відомство - Всесвітня Організація Інтелектуальної власності. Патент гарантує пріоритетне право власності та використання до 25 років, а ім`я вченого або винахідника закріплено їм на століття.

У Росії патентами займається Роспатент, найбільше в своєму роді відомство.

Що дає патент

З отриманням патенту, ви купуєте державну охорону вашого продукту. Крім того, патент потрапляє в єдиний реєстр (крім значущих для оборони відкриттів), тому технологією можуть зацікавитися компанії з усього світу. Більшість патентів отримують якраз з тією метою, щоб продати технологічне рішення виробникам. Таким чином, вчений або винахідник отримує можливість комерційної реалізації свого відкриття, що крім авторитету тягне фінансову вигоду. Таким чином, патент - це кращий спосіб захисту і реалізації ідеї.

Що таке патент на роботу

Патент на роботу ніяк не пов`язаний з інтелектуальною власністю, а просто дає право іммігранту легально займатися трудовою діяльністю на території іншої держави, що гарантує з цього патенту дотримання місцевих і міжнародних законів і прав щодо прибулого особи.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!