» » » Що таке ілюстрація?

Що таке ілюстрація?

Що таке ілюстрація?

Зазвичай під ілюстрацією на увазі зображення, яке пояснює текстову інформацію. Однак у цього слова є і дещо інші відтінки значень, в тому числі і переносне значення. Тому розглянемо ряд прикладів, де слово несе найбільш характерні смислові навантаження.

Отже, що таке ілюстрація?

Значення слова ілюстрація

Ілюстраціями до книг є малюнки, фотографії, діаграми, схеми та інші графічні зображення. Вони допомагають читачеві візуалізувати текстову інформацію, краще зрозуміти сенс книги або конкретного уривка тексту, повніше представити героїв твору. Приклад того, як створюються ілюстрації, можна побачити в статті Як намалювати казку.

Якщо на ілюстрації зображені об`єкти, які описуються в книзі, то вона називається художньо-образної. У разі, коли ілюстрація є графічної інструкцією до технічним описам чи документам, то її називають технічної.

Звичайно, ілюстрації бувають не тільки в книгах, але і в журналах, газетах, рекламка і інших поліграфічних виданнях. У деяких книгах, наприклад, коміксах, дитячих, сувенірних художніх випусках ілюстрацій більше, ніж тексту. З розвитком інформаційних технологій ілюстрації зайняли міцне місце на сторінках сайтів і в інтерфейсах комп`ютерних програм. Часто оратори під час виступів, лекцій або презентацій доповнюють сказане ілюстраціями.

У переносному сенсі слово ілюстрація може бути синонімом слів "приклад" або "підтвердження". Наприклад, кажуть, що якийсь об`єкт або подія є яскравою ілюстрацією (прикладом, підтвердженням) чогось. Або просять "проілюструвати" (тобто розглянути на прикладах, пояснити) будь-яке положення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!