» » » Що таке каркас?

Що таке каркас?

Що таке каркас?

Лінгвісти так і не зійшлися в думці про точне походження слова «каркас». В одних словниках говориться, що воно походить від французького «carcasse (скелет)», в інших вказується на італійську основу «carcassa (каркас)». Так що таке каркас? Для позначення чого саме використовується це слово і в яких випадках доречно його вживання?

значення слова

Каркас - це скелет, основа, кістяк, основа, кістяк. Залежно від того, в якому контексті це слово вживається, його сенс ледь змінюються. Однак первісне значення - «скелет», «кістяк» - зберігається в будь-якому контексті.

  • Каркас як технічний термін. Підстава будь-якого предмета або вироби у вигляді кістяка (скелета). Наприклад, каркас з металевих прутів в залізобетонних плитах. Каркас для абажура.
  • Каркас в переносному значенні (літературне) - основа твору. Наприклад, каркас сюжету.

У цих значеннях слово «каркас» - скелет чогось, що складається зі скріплених (взаємопов`язаних) елементів, що забезпечує форму, міцність і стійкість вироби (предмета, твори).

Є й інші, маловідомі значення цього слова:

  • Каркас - застаріла назва мортирні ядра.
  • Каркас - дерево (відоме також під назвою «залізне дерево»), деревина якого використовується при виготовленні деяких музичних інструментів.

Можливо, вам будуть цікаві й інші наші статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!