» » » Як зробити корону?

Як зробити корону?

Як зробити корону?
Як зробити корону?

Зробити корону своїми руками дуже просто, і багато хто робить її традиційно з паперу або картону. Але є багато способів її виготовлення і з інших матеріалів, ми розповімо вам, як зробити корону з інших підручних засобів, щоб вона була максимально схожою на справжню, казкову, прекрасну корону царської особи.

Корона з парчі

Якщо у вас є гарна тканина, то можна зробити з неї корону відповідно до інструкції.

  • Спочатку треба буде виготовити дротяний каркас. Буде потрібно для цього м`яка дріт перетином від 1,5 до 3 мм. Довжина необхідного шматка дроту залежить від того, яку ви задумали зробити корону - маленьку або велику. Спочатку робимо три обруча, які будуть основою нашої корони.
  • На перший ми прикріплюємо п`ять або шість коротких шматків дроту, які будуть зубцями корони. Потім точно так же їх треба прикріпити до другого обруча, відступивши 2-3 см. Третій обруч кріпимо так само до поперечних шматках дроту через таку ж відстань. Вийде каркас круглої форми.
  • Тепер поперечні дроту загинаємо і кріпимо в місці кріплення попереднього шматка дроту, щоб вийшли зубці. Виходячи з цієї конструкції можна визначити, якої довжини повинні бути поперечні дроту: 3 см + 3 см + 6 см (зубець) = 12 см. На кріплення можна додати 1 см. А довжина дроту для кіл - 15-16 см.
  • Коли каркас буде готовий, приступаємо до розкрою тканини. Малюємо прямокутник довжиною 15 см і заввишки 6 см. Малюємо 5 зубців висотою 2 см, додаємо на шви по 0,7 см.
  • Вирізаємо з парчі 2 таких деталі, складаємо лицьовими сторонами всередину і зшиваємо з боку зубців. Потім складаємо бокові шви і зшиваємо їх.
  • Вивертаємо парчеву заготовку і ретельно, акуратно виметивается шви зубців, потім по цим ниткам гарненько прасуємо, бажано з парою.
  • У нас вийшла парчева заготівля корони з не прошитим низом. Через низ надягаємо тканину на дротяну основу.
  • Беремо нитку в тон тканини і дуже акуратно вручну підігнути краю тканини всередину і пришити їх до основи дротяного каркаса.

Продовжуючи вивчати, як зробити корону своїми руками, можна дати волю своїй фантазії і прикрасити корону стразами, намистинами, бісером, блискучими стрічками. Вийде дуже красива корона, якою пишалася б будь-королівське сімейство. Так, якщо дуже маленька в діаметрі, продумайте, як ви її будете кріпити до голови. Якщо потрібно, пришити петлі для шпильок, а можна до тканинній основі пришити тасьму і зав`язувати їх під підборіддям або ззаду під волоссям.

Корона з фольги



Можна зробити корону, дуже схожу на справжню, срібну. Зроблений з дроту каркас можна обтягнути звичайної фольгою від шоколаду або фольгою для запікання. Можна обтягнути рівно, гладкими листами, а можна спочатку трохи зім`яти фольгу, зробити її гофрованої, а потім ретельно прикріпити до перегородок каркаса. Прикріплювати треба, мнучи і надаючи фользі форму, пришивати її нитками можна, фольга прорветься.

Корона з новорічної мішури



Ваша корона стане об`ємною і пухнастою, якщо ви спочатку зробите дротяний каркас, а потім оплетете її новорічною мішурою. Її треба просто обмотати навколо дроту, намагатися робити витки на однаковій відстані. Мішуру можна взяти різних кольорів і фактур, створюючи переходи. Тільки треба враховувати, що мішурою можна оформляти корону великого розміру. Маленький каркас після такої обмотки перестане нагадувати корону, він буде схожий на безформну масу.

Корона з дроту

Як ви вже зрозуміли, корона абсолютно будь-якого виду може бути зроблена на основі дротяного каркаса. Якщо ви хочете знати, як зробити корону з дроту, то відповідь дуже проста - на основі такого ж каркаса. Треба взяти красиву блискучу дріт і обмотати каркас в різних напрямках. На тонку декоративну дріт можна нанизати красиві намистини і обмотувати такої прикрашеної дротом.

А можна зробити дуже гарну корону з дроту для сніжинки. Дріт треба обернути навколо голови, це буде основа. Потім можна з більш тонкого дроту сплести різні візерунки, квіти, схожі на ті, які мороз малює на вікні, а їх оплести тонкої мішурою.

Мистецтво орігамі вам так само може допомогти зрозуміти, як зробити корону. Відео цього процесу можна подивитися нижче.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!