» » » Як називається наша галактика?

Як називається наша галактика?

Як називається наша галактика?

Соромно, панове, не знати, як називається наша галактика ... Будь-який школяр знає її назву. Наша космічна Батьківщина називається Чумацький шлях. Назва нашої галактики давно вже розтиражовано всюдисущими піарниками - від засобів особистої гігієни до дитячих шоколадок мають звучну назву «Чумацький шлях». Наприклад, шоколад «Мілки Вей» або косметична лінія із які в кремах молоком від однієї маловідомої фірми.

Де знаходиться наша Сонячна система

Чумацький шлях - спіральна галактика, яка, в свою чергу, входить до Надскупчення Діви. Те, що ми бачимо неозброєним оком в нічному небосхилі, як доріжку з тісно притискаються один до одного мерехтливих зірок, - це і є наша рідна Галактика.

Центр нашої Галактики знаходиться в сузір`ї Стрільця. І, швидше за все, там розташована чорна діра жахливих розмірів, названа астрофізиками Стрілець А. Навколо цього космічного чудовиська обертається з періодом в 100 років за земним часом чорна діра середньостатистичних розмірів. І вже навколо цих двох чорних дір обертаються тисячі маленьких, які всі разом змушують рухатися зірки по своїх орбітах.

Наша Сонячна система знаходиться на околиці Галактики. Саме тому спостерігаємо з Землі свою Галактику у вигляді зоряної доріжки на нічному небі. Обертання нашого світила навколо галактичного центру відбувається з періодичністю близько 200 мільйонів років.

У майбутньому наш Чумацький шлях зіткнеться з сусідньою галактикою Андромеди, найвідомішою і яскравою зіркою якої є Сіріус - подвійна зірка. Вчені пророкують, що Сонячну систему просто викине з цього галактичного хаосу, і вона піде у вільне плавання по космічному простору на невизначену кількість часу, тягнучи за собою нашу блакитну планету. Якщо до цього часу Земля ще залишиться блакитний ...



Увага, тільки СЬОГОДНІ!