» » » Як обробити свиню?

Як обробити свиню?

Як обробити свиню?
Як обробити свиню?

Для приготування різних страв потрібно використовувати правильне м`ясо. Наприклад, для котлет підійде далеко не кожна частина свині, а для відбивних не так добре підійде м`ясо, яке використовується для котлет. Можна кожен раз йти на ринок і купувати саме ту частину туші, яка вам потрібна, але в більшості випадків простіше купити цілу тушу і обробити її на потрібні шматки. Не кожна господиня знає, як правильно обробити тушу свині, тому важливо спочатку ознайомитися з тим, як це робиться.

Якщо ви купили тушу на ринку, вам швидше за все не доведеться займатися знекровленням туші і обпалювання щетини. Забивши свиню будинку, вам потрібно зробити надріз на її шиї і почекати, поки кров витече. Щоб обпалити щетину, візьміть паяльну лампу і обпечуся свиню, після чого соскребите залишки щетини ножем і помийте тушу. Важливо не затримувати довго лампу на одному місці, щоб не спровокувати розплавлення жиру. Після того, як туша охолоне, можна приступати до її обробленні.

Як обробити тушу свині самому

Щоб обробити свиню, вам потрібно спочатку визначитися, в якому становищі вам буде зручніше зробити це, хтось вважає за краще підвішувати тушу, інші залишають її лежати на столі. Підвішувати свиню потрібно, протягнувши залізний прут через її задні ноги. Оброблення свині починають з видалення шпику - щільного підшкірного сала. Його товщина повинна бути хоча б 2.5 см. Після закінчення цієї процедури розкрийте черевну порожнину свині, зробивши розріз ножем від шиї до хвоста. Витягнувши нутрощі, ви можете видалити грудні кістки свині, її шийно-спинні хребці, а також ребра з м`ясом. Нутрощі ви можете промити і використовувати для приготування різних страв.



Як обробити свиню після того, як ви закінчили роботу з черевною порожниною? Акуратно відокремте за допомогою ножа ноги і голову свині і відкладіть їх в сторону. Тепер вам потрібно буде розрізати тушу уздовж хребців на дві частини. На виробництві для цього використовують спеціально призначені інструменти, але ви можете спробувати зробити це ножем або гостро заточеним сокирою.



Далі необхідно попрацювати з лопатки частиною туші, яку ще називають переднім висівок. Приблизно між п`ятим і шостим хребцем необхідно розділити тушу на дві частини. Далі відокремте від тушки задній отруб, зробивши розріз в тому місці, в якому поєднуються передостанній і останній поперековий хребець.

Якщо ви зрозуміли, як правильно обробити свиню, у вас не повинно було виникнути проблем із зазначеними вище маніпуляціями. Тепер вам потрібно тільки розділити шматки туші на потрібні вам порції м`яса і розсортувати його. Обов`язково розділити зрізаний зі свині жир на шпик і сало. Шпик, як правило, зрізають з корейок і задніх ніг, це найбільш товстий шар жиру у свині. Сало зазвичай має меншу товщину - до 15 мм.

На які частини обробляється свиня

Часто, зрозуміти як обробити свиню, відео допомагає набагато краще, так як там все наочно. Якщо ви вже переглядали такі відео, то ви, напевно, звернули увагу на те, що свиню обробляють на певні частини. Зазвичай тушу обробляти на такі частини:

  • Голова. На ринку її зазвичай продають цілком або розділеної на дві частини. Тельбухи з голови продають окремо, так як вони дуже цікаві для гурманів. Особливо смачною частиною голови є свинячі вуха.
  • Шийна частина свині, яку як правило поділяють на лопатку і ребро і продають окремо.
  • Корейка - найбільш популярна і купується частина свині. Зазвичай виділяють дві складових корейки: реберне і котлетне м`ясо.
  • Середина корейки. У туше вона знаходиться за корейкой. Ця частина туші може використовуватися без кістки або з нею, оскільки для різних страв до неї висуваються різні вимоги.
  • Товсте місце - це найбільш соковиті і ніжні шматочки свинини. Дана частина туші знаходиться досить близько до окосту.
  • Окостом називають верхню частину задньої ноги свині. Він в свою чергу поділяється на нижню і філейну, більш м`ясисту частину.
  • Грудинка - частина туші, яка знаходиться між серединою корейки і самої корейки. Дане м`ясо вважається прекрасним вибором для смаження.
  • Ребра знаходяться ближче до шийної частини туші, трохи вище грудинки. Це м`ясо зазвичай вважають котлетним.
  • Передню ногу свині зазвичай ділять на рульку - нижню частину, і плече.

Правильно розбивши свинячу тушу, ви зможете забезпечити себе м`ясом для приготування різних страв.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!