Як вибрати ніж?

Як вибрати ніж?

Замислившись про те, як вибрати ніж, недосвідчений обиватель може нажити собі неабияку головний біль. Вітрини магазинів і спеціалізовані каталоги просто рясніють незліченною кількістю даного товару. Зазвичай, ножі поділяються за призначенням, формами та розмірами, а також застосовуються для їх виготовлення матеріалів. Тому, для початку визначтеся, з якою метою ви купуєте цей товар. Наприклад, вас можуть цікавити ножі для кухні або мисливські ножі. Про це і поговоримо.

Вибираємо ніж для кухні

Як вибрати кухонний ніж, напевно знає (або так думає) практично кожен. Однак варто послухати і фахівців, а вони рекомендують наступне ...

  1. Мати на кухні не менш трьох ножів з різною довжиною леза:
  2. великий (від 35 до 45 см);
  3. середній (від 25 до 35 см);
  4. ніж малий (від 20 до 25 см)
  5. Купувати ножі з відповідних матеріалів. Так для ручки ножа, кращим на кухні вважається дерево, а не метал або пластик. Адже пластик крихкий і недовговічний, а метал важкий і схильний до корозії в процесі приготування.
  6. Для леза ножа, оптимальною буде хороша нержавіюча сталь, яка не потребує особливого догляду, у порівнянні зі звичайною, швидко тупящееся.
  7. Краще купувати монолітні інструменти, тобто, коли лезо проходить через всю рукоять ножа. Яка навпаки, повинна бути збірної, з добре підігнаними і утопленими заклепками. Такий ніж достатньо важкий, ергономічний і зручно лежить в руці.
  8. Робоче полотно кухонного ножа варто вибрати середньої ширини. Їм легше різати, ніж широким, а на відміну від вузького, такий робить більш рівні зрізи.
  9. Вибираючи ножі для кухні, особливу увагу зверніть на заточку леза. Звичайним клинка роблять тільки огранювання і загартовування, але якщо ви бачите в зоні заточування перпендикулярні матові насічки - вам пощастило, у вас ніж з лазерним заточуванням. Він хороший тим, що не вимагає редагування, а заточується сам в процесі різання, звичайно, він трохи дорожче, але вартість швидко виправдає.
  10. Тримати ножі на кухні правильніше в вертикальних дерев`яних підставках, тому розоритесь і на них.

Вибираємо мисливський ніж



Якщо ви не знаєте, як вибрати мисливський ніж, спробуйте виходити з його основних функцій. Будь-який професіонал скаже, головне призначення мисливського стилета - освежеваніе і оброблення видобутку, а вже потім рубка сучків, чистка овочів і ін. Ґрунтуючись на цьому, спробуємо підібрати правильний інструмент.

  1. Універсальних ножів не буває, для кожного виду полювання - своє специфічне полотно. Не женіться за великим розміром, він не зручний, і при покупці потребують пред`явлення ліцензії. Як показує практика, більш затребувані ножі з довжиною леза 10-12 см., Злегка зігнутої форми. Вони ергономічні і дозволяють виконувати більшість необхідних операцій.
  2. Клинок інструменту краще вибрати з твердої сталі (55 HRC не менше), хоча високовуглецева «дамаська» - вже надмірність. Такі ножі, бувають крихкими і майже не піддаються заточування в польових умовах.
  3. Оптимальною для мисливця стане дерев`яна або кістяна рукоять ножа, виготовлена клепати або всадним методом. Особливу увагу варто звернути на її міцність і зручність, тому - тільки пряма конструкція, «лягли» саме по вашій долоні.
  4. Забезпечуючи собі безпеку, подбайте про хороших шкіряних піхвах.
  5. Не женіться за дешевизною і вибирайте вироби відомих марок.

Прислухайтеся до порад, як правильно вибрати ніж, ви будете гарантовані від неприємних помилок і не потрапите на рекламні виверти маркетингових служб.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!