» » » Що не можна дарувати?

Що не можна дарувати?

Що не можна дарувати?

Якщо вірити прикметам, то далеко не кожен подарунок здатний принести адресату радість. Навпаки, деякі речі, подаровані, незважаючи на народні вірування, здатні внести в життя людини неприємності. Про те, що не варто дарувати, а також про те, як обійти ці прикмети, читайте в нашій статті.

Погані ідеї для подарунків

Народні вірування настільки різноманітні, що і цілого десятка статей, напевно, не вистачило б для їх опису. А тому включимо в наш список лише кілька найбільш поширених прийме, що стосуються подарунків.

  • Дзеркала. Цей предмет здавна наділяли магічними властивостями, здатністю пов`язувати з потойбічним світом. Саме тому приймати в дар, так само як і презентувати, дзеркала або речі з ними (скриньки, шафи, пудрениці і ін.) Вважається поганим знаком. Подарована з негативними емоціями, річ здатна стати джерелом бід в сім`ї.
  • Рушники, а також носові хустки, свічки, гребінці, тапочки - тобто предмети, які використовуються в похоронному ритуалі.
  • Гострі предмети (ножиці, ножі і виделки, набори голок, кинджали, шило, спиці та ін.). Ці вироби, згідно з віруваннями, можуть стати причиною сильних сварок, конфліктів, життєвих негараздів, розлучень.
  • Годинники. Це чудо техніки є не тільки завжди актуальним бажаним аксесуаром, але і символом швидкоплинності часу, неминучості старості і смерті. Тому є думка, що не можна дарувати годинник дорослим, людям похилого віку. Також не рекомендується дарувати годинник закоханим, партнеру - як тільки годинник зупиняться, пара розлучиться.
  • Перли. Будь-яке ювелірну прикрасу, а також предмет, прикрашений перлами, вважається недоречним вибором для подарунка, так як даний камінь є символом сліз, вдівства, сирітства.
  • Ліки, речі, куплені в аптеці (наприклад, тонометр, градусник та ін.) Тут діє правило «від противного» - тобто те, що подаровано для здоров`я, може якраз викликати зворотний ефект.
  • Хрестик, ікона. Окремі вірування також говорять про те, що дані речі як дарунок тягнуть сварки, невдачі, страждання. Правда, сама церква подібні подарунки вважає не тільки дозволеними, але і бажаними. Подарований від щирого серця предмет релігійного призначення дасть людині душевний спокій, захист, добробут.
  • Гаманець. Ця річ дозволена в якості подарунка тільки в тому випадку, якщо дарувальник вище по соціальному і матеріальному статусу того, кому він дарує гаманець. В іншому випадку не уникнути фінансових втрат.
  • Порожні «ємності». Якщо ви даруєте людині шкатулку, чемодан, баночки для спецій, гаманець та інші. речі, які повинні стати сховищем для чого-небудь, то всередину потрібно обов`язково щось покласти, інакше адресату подарунка загрожують збитки. Наприклад, в гаманець можна покласти срібну монетку на щастя, в баночки - насипати чай або цукерки, в шкатулку покласти красиві намиста та ін.


Також в списку того, які подарунки не можна дарувати, знаходяться речі, іграшки для новонародженого, подаровані заздалегідь. Не прийнято заздалегідь вручати і подарунки на День народження.

Як обійти прикмети



Постійно слідувати віруванням у виборі подарунків не дуже-то просто. Але завжди можна придумати спосіб, «обхитрити» шкідливі стереотипи.

  • Перетворіть акт дарування в акт купівлі-продажу. Нехай адресат подарунка віддасть вам за нього символічну суму - пару рублів, наприклад, тобто викупить річ у вас. Це найпростіший спосіб дарувати все, що душі вашої завгодно, не озираючись на прикмети. І причому навіть самі забобонні люди з полюванням приймають в такому форматі будь-які «заборонені» речі.
  • Подаруйте сертифікат в потрібному вам магазині на ту чи іншу суму, вказавши той вид товару, який ви хочете піднести людині. А вже модель і марку нехай він вибере сам. В цьому випадку ви фактично подаруйте гроші.
  • Якщо немає можливості особисто піднести подарунок у святковий день або передати його з ким-небудь, то завжди можна ретельно упакувати річ, щоб не можна було здогадатися про вміст коробки, і віддати людині «на зберігання» із зазначенням відкрити в конкретний день.

Також читайте інші наші статті з даної тематики:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!