» » » Як дарувати подарунки?

Як дарувати подарунки?

Як дарувати подарунки?

Щороку ми даруємо подарунки на різні свята, рідним і близьким людям. Звичайно, більшість труднощів виникає при виборі тієї чи іншої речі, яку ми вручимо у вигляді привітання. Але це найголовніше? Чи знаємо ми про те, як правильно дарувати подарунки і оформляти їх перед врученням? Чи знаємо, як реагувати на подаровані предмети? Всі ці питання особливо стосуються презентів на роботі, так як в домашній обстановці нам все ж пробачать деякі помилки. На щастя, існує етикет, який передбачає певні правила, які ми в подальшому опишемо.

вибір подарунка

Що стосується роботи, то тут без сумнівів, різні презенти на свята, створять дружню атмосферу. У магазинах існують різні подарунки, які дарувати того чи іншого колезі, вибирати тільки вам, але варто відзначити, що предмет не повинен бути занадто дорогим або особистим, інакше це поставить в незручне становище іменинника. Доречними будуть, такі подарунки як свічки, щоденники, книги, статуетки, магнітики, квитки в театр або на концерт і т.д.

Не варто хвилюватися, якщо подарунок незначний, в першу чергу потрібно висловити увагу до колеги. Так само можна до подарунка докласти листівку з веселим поздоровленням і квіти. Що стосується начальства, то окремо колеги не повинні вітати начальника. Можна зібрати з усіх гроші і що-небудь подарувати, але символічне. Крім того, в подібних випадках упаковка не повинна затьмарювати сам подарунок.

Як підносити подарунок



Спосіб оформлення і підношення подарунка грає чимало важливу роль. Тому ми перерахуємо кілька правил:

  • Подарунок підносять в лівій руці, а права рука залишається вільною для обіймів або рукостискання.
  • Не можна вручати подарунки в вузькому коридорі. Для початку роззуваються і знімають верхній одяг, поправляють зачіску і макіяж, а вже після входять в кімнату, де відбувається процес святкування, і віддають подарунок.
  • Вітальна промова повинна бути з гумором, але в ній не повинно згадуватися невдачі або недоліки людини, так само занадто багато компліментів НЕ передбачається в такому привітанні. Подібна мова повинна бути максимально короткою.
  • Якщо подарунок великий за розмірами, то потрібно зайнятися його доставкою певної фірмою.
  • Не можна виправдовуватися за подарований подарунок. Такі фрази як: «Це все на що вистачило грошей», «Я хотів інший подарунок, але не знайшов його» і т.д. недоречні.
  • Не можна розпитувати про те, чи сподобався подарунок.
  • Подарунок повинен бути упакований, і підноситься без подарункового пакета.
  • Квіти краще упаковувати в прозорий папір. Якщо букет підноситься жінці, то його дарує чоловік, якщо чоловікові - жінка.


Як бачите, правила досить прості і зрозумілі. Крім того, не займе багато часу їх підучити, і ваш подарунок буде найкращим чином піднесений.

Реакція на подарунок

Припустимо, вам дарують подарунки, зазвичай ми їх налагоджувати, але це доречно тільки в тих випадках, коли людей занадто багато, наприклад, на весіллі. У цьому випадку виділяють окремий столик, куди лягають подарунки з підписами. Така ситуація може виникнути і на дні народженні, так само в цьому випадку варто відкласти подарунок і висловити свою подяку.

Якщо ж на святі не так вже й багато людей, то у нас є час приділити кожному трохи уваги:

  • Подарунок потрібно відкрити відразу ж в присутності із привітаннями та показати свою радість;
  • Неприпустимі такі фрази: «Я думала, ти подаруєш інший подарунок», «У мене така річ вже є», «Я хотіла купити таку річ, але не було часу», «Я бачила цю річ в тому чи іншому магазині», «Це , напевно, так дорого »,« Не варто було купувати подарунок ».
  • Не можна висловлювати свою незадоволеність подарунком.
  • Не можна порівнювати подарунки гостей або розкривати їх в присутності інших.
  • Квіти відразу ж ставлять у вазу, бажано зняти упаковку.
  • Не можна розповідати в присутності гостей хто і що подарував.

Тепер ви знаєте про те, як дарувати подарунки і їх приймати в незалежності від обстановки, так щоб не поставити в незручне становище із привітаннями та заодно себе.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!