» » » Як прийняти подарунки?

Як прийняти подарунки?

Як прийняти подарунки?

Практично кожен з нас любить приймати особливі знаки уваги, які можуть бути виражені в будь-якому матеріальному еквіваленті. Подарунки роблять нас щасливішими, допомагають піднімати настрій, змушують думати про хороше і знати, що хтось пам`ятає про нас. Але не всі замислюються над тим, що існують суворі правила етикету, які диктують певні вимоги як до процесу дарування, так і до процесу прийому речей.

Приймаємо подарунки з етикету

Процес отримання презенту чітко прописаний етикетом. Як прийняти подарунки від рідних, близьких, знайомих людей? З великою гідністю! А далі за схемою:

  1. Подякуйте гостя, дивлячись йому в очі.
  2. Якщо подарунок вручається кимось особисто в ваші руки, не відкладайте презент в сторону (це неважливо), тут же розгорніть і подивіться на те, що вам подарували.
  3. Обов`язково, оглянувши сюрприз, висловіть словами або емоціями в дуже стриманою формі своє задоволення. Мілою усмішки і легкого кивка голови буде досить. А ось вимовляти фрази типу «Не варто було турбуватися!», «Ой, я як раз хотіла купити таку річ!» - Не варто.
  4. При отриманні подарунків поводьтеся спокійно, намагайтеся всіх дарують віддячити однаково.
  5. Завжди дякуйте за візит тих гостей, хто прийшов без подарунків. Пам`ятайте про те, що не можна ображати гостей, не можна вказувати їм на їх помилки.
  6. Ніколи не порівнюйте презенти, які не виділяйте із загальної маси то, що особливо сподобалося чи не сподобалося.
  7. За подарунки, надіслані поштою або через треті руки, теж необхідно подякувати, але зробити це необхідно в день вручення презенту.

Якщо вдасться дотриматися всі тонкощі етикету, торжество пройде на висоті, і ніхто не піде з вашого свята скривдженим.

Даруємо подарунки правильно



Робити подарунки потрібно також з великою душею і зі знанням справи. При виборі презенту важливо враховувати все: вік людини, якій він буде адресований, його соціальний стан, смакові переваги та інтереси. Вручаючи свій сюрприз, не можна розповідати про те, як складно було зробити вибір на користь того чи іншого предмета, натякати на те, у скільки обійшлося вам бажання зробити приємне. Не можна вручати подарунки і говорити при цьому щось повчальне, повчати, яке демонструє зневажливе ставлення до людини, не варто запитувати опонента, чи сподобався йому сюрприз чи ні. статті Як дарувати подарунки і Як робити подарунки допоможуть вам впоратися з цією справою.

І ще один важливий момент, як упакувати подарунок, як оформити його, продемонструвавши наявність смаку? Упаковка повинна відповідати двом моментам: її вартість повинна бути співмірна вартості подарунка (не варто дорогу ювелірну прикрасу загортати в газету), а також необхідно враховувати привід для дарування.

Відповіді на питання, що стосуються презентів, ви можете знайти в розділі Подарунки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!