» » » Що можна подарувати на весілля?

Що можна подарувати на весілля?

Що можна подарувати на весілля?

Весільний обряд оточений численними забобонами і традиціями. Кожна дрібниця має для молодих важливе символічне значення, а тому до питання вибору подарунка варто підійти з усією відповідальністю і делікатністю.

Про те, що можна і не можна дарувати новоспеченим подружжю, читайте далі.

Варіанти подарунків на весілля



Відразу хотілося б відзначити - думаючи про те, що можна подарувати на весілля, варто порадитися з близькими родичами молодят. Адже ви ризикуєте піднести те, що у пари вже є (наприклад, пральну машинку, яку їм уже обіцяли купити батьки). Крім того, не варто дарувати дуже сміливі по декору речі - вони можуть не припасти до смаку подружжю або будуть вибиватися із запланованого ними дизайну інтер`єру квартири / будинку.

У числі завжди доречних подарунків на весілля можна виділити наступне:

  • Побутова техніка. Молодій родині однозначно знадобиться багато техніки, покликаної зробити їх життя комфортнішим і радісніше. У їх числі кухонний комбайн і блендер, праска і пилосос, телевізор і планшет, акустична система, кондиціонер, кавоварка, мультиварка і аерогриль, тостер і йогуртниця, вафельница, міксер та ін.
  • Вироби для сервірування столу. Сюди відносяться чайний та столовий сервіз (краще брати хоча б на 6 персон), комплект вилок, ложок і ножів, барна посуд (стакани, келихи для вина / коньяку / шампанського / мартіні, чарки). Також можна подарувати набір вазочок для фруктів і солодкого, ошатне блюдо і витончений піднос.
  • Текстиль. Тут вибір величезний: фіранки і штори, пледи і покривала, декоративні наволочки для подушок, серветки і скатертини, килимові вироби. Також можна подарувати якісне двоспальне постільна білизна, набір рушників для ванної, халати.
  • Приємні враження. Так, виявляється, і такий подарунок можна вручити. Для цього потрібно буде лише купити сертифікат в фірмі, що займається організацією відпочинку. Наприклад, це може бути прогулянка на конях, фотосесія, відпочинок в спа-салоні (з масажем, обгортання, пілінгом), повні драйву 60-120 хвилин на картингу, стрибок з парашутом і ін. Також можна подарувати молодим путівку на курорт, квитки на довгоочікуваний концерт зірки світового рівня або як варіант замовити столик на двох в респектабельному ресторані, влаштувавши їм розкішний романтичний вечір.
  • Прикраси. Прекрасним рішенням буде замовити у талановитого ювеліра схожі за стилістикою і декору ланцюжка або браслети для подружжя. Вони буду символізувати міцний зв`язок довголітніх відносин. Також можна піднести подарункову медаль з вітальною гравіюванням.

Що не можна дарувати на весілля?



Забобони стверджують, що деякі речі здатні принести в життя молодих не найприємніші зміни, а тому їх дарувати не рекомендується. Список виглядає наступним чином:

  • Ножі (і взагалі все колючо-ріжучі предмети). Вони нібито можуть стати причиною скандалів між подружжям.
  • Годинники (як наручні, так і настінні / настільні). Багато людей переконані, що даний аксесуар може посприяти розставання подружжя, розлучення.
  • Носові хустинки. Вони до сліз.
  • Гроші. Як не дивно, але і цей популярний вид подарунка може бути сприйнятий критично. А все тому, що подаровані не дуже багатою людиною гроші здатні викликати в сім`ї матеріальні труднощі. Тобто вручати купюри може тільки той, хто у фінансовому плані стоїть вище молодят - тоді ці гроші стануть запорукою благополуччя.
  • Дзеркало. Даний предмет здатний накопичувати в собі погану енергетику, а тому в якості подарунка він буде не кращим вибором. До того ж, деякі люди вірять, що дзеркало спровокує загострення егоїзму в членах сім`ї, що теж не піде їм на благо.
  • Порожні шкатулки, баночки, кошики, гаманець, чемодан і ін. Їх обов`язково потрібно наповнювати чимось, наприклад, цукерками, печивом, чаєм, спеціями, грошима та ін. Інакше не уникнути подружжю порожнечі в серцях і в будинку.
  • Свічки. Вони швидко плавляться, і разом з воском буде танути і любов.
  • Шпильки, гребені для волосся, запонки та затискачі для краватки. Дехто схильний вірити, що ці речі стануть причиною замкнутості того, кому вони подаровані, а також позбавлень.
  • Речі для дитини. Це буде категорично недоречно навіть в тому випадку, якщо наречена вагітна, адже багато батьків не роблять ніяких покупок аж до самого народження малюка.

Іноді, щоб все-таки вручити нареченому з нареченою «заборонений дар», не викликавши тим самим для них ніяких неприємних наслідків, імітують продаж цієї речі - тобто молодята повинні будуть дарувальнику відповісти на подарунок грошима. Зазвичай беруть символічну плату - пару рублів.

Також читайте інші наші статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!