» » » Хто винайшов перший телевізор?

Хто винайшов перший телевізор?

Хто винайшов перший телевізор?

Сьогодні складно собі уявити наш світ без телекомунікацій. Адже іноді так хочеться прийти після довгого робочого дня, лягти на диванчик біля телевізора і подивитися свій улюблений серіал або любимою телепередачу. Але хто-небудь замислювався над тим, хто винайшов телевізор? За яких обставин це було? І коли саме відбулося? Давайте трохи зануримося в історію створення цієї "чудо-техніки".

Насправді, досить важко розібратися в тому, хто винайшов перший телевізор. Багато вчених брали в цьому участь. І навіть не один десяток років знадобився для того, щоб винайти його. Спробуємо почати з самого початку.

Те, що світло впливає на електрику (фотоефект), вперше виявив Генріх Герц (німецький фізик) в 1887 році. Він докладно розписав свої спостереження, але так і не зміг чітко пояснити це явище. Олександр Столетов в лютому 1888 р зміг знайти деякі закономірності фотоефекту. Він же і розробив «електричний очей» - прообраз фотоелементів. Надалі це явище намагалися пояснити багато вчених, але тільки одному з них вдалося повністю пояснити природу фотоефекту. Їм був А. Ейнштейн (1905 рік).

У той же час відбувалися важливі події, які безпосередньо пов`язані з появою телевізора і телебачення взагалі. Наприклад, англійський фізик Вільям Крукс в 1879 році створив люмінофори (це речовини, які світяться при впливі на них катодними променями). А в 1887 німецький фізик Карл Браун представив початкову версію кінескопа (катодо-променевої трубки).



Вчений з Франції - Моріс Леблан і вчений з Америки - Е. Сойєр, незалежно один від одного встановили головний принцип роботи телебачення. Згідно з цим принципом для того, щоб передати зображення потрібно його швидке покадровое сканування, яке в подальшому перетвориться в електричний сигнал. Ну а питання про передачу електричного сигналу відпало саме собою, так як в той час А. С. Попов уже створив радіо. 

Борис Розінг в 1907 році зміг обгрунтувати те, як ми отримуємо зображення, завдяки кінескопу Брауна. Володимир Зворикін, будучи російським емігрантом, в 1933 в США продемонстрував іконоскоп (передає електронна трубка).

Отже, В. Зворикіна ми вважаємо «батьком» сучасного телебачення. А перший електронний телевізор був розроблений в американській науково-дослідної лабораторії, яку і очолював Зворикін. Дещо пізніше, в 1939 році цією ж лабораторією був продемонстрований телевізор для масового виробництва.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!