» » » Як вибрати телевізор 3d?

Як вибрати телевізор 3d?

Як вибрати телевізор 3D?

У наш час технології 3D розвиваються в різних напрямках. Про те, як вибрати телевізор 3D, розповість наша стаття. Передові позиції ринку 3D-телевізорів зайняті моделями з затвора технологією, в комплекті з якими йдуть спеціальні активні окуляри. Характеристики телевізорів 3D з активними і пасивними окулярами наведені нижче.

Активні окуляри 3D телевізора

Це перша технологія, яка була застосована в перших моделях 3D телевізорів, що надійшли в продаж. Це найбільш поширена технологія на сьогоднішній день. Ця технологія вже добре вивчена і добре себе зарекомендувала, тому ніхто не сумніватися в її надійній роботі.

У таких окулярах до телеприймачів 3D використовують в якості лінз поляризаційні фільтри і рідкі кристали. Коли електроніка всередині очок подає напруги - лінзи набувають прозорість, тому людське око бачить зображення. Принцип роботи активних 3D-окулярів такий: на екрані телевізора чергуючись, з`являються кадри для правого ока і для лівого ока. Окуляри «спілкуються» по інфрачервоному порту або Bluetooth з телевізором. Таким чином, лінзи по черзі відкривають видимість для кожного ока. Виходить, що кожен окремий око бачить свою картинку, власне, це і необхідно для отримання зображення в обсязі. Оскільки кадри в 3D-телевізорі змінюються з великою швидкістю, то у Вас виникає враження, що зображення об`ємне.



Частота роботи таких окулярів - 120Гц, що означає - картинка змінюється з частотою 60 Гц для кожного ока. У разі, коли Вам все ж заважає мерехтлива картинка, то можна придбати 3D-телевізори, які працюють з частотою 240Гц. Звичайно ж, вони істотно дорожче. Який телевізор 3D краще - той, у якого висока частота оновлення, адже це означає - більш якісне зображення. Ось чому сучасні рідкокристалічні (LCD) 3D-телевізори мають частоти від 200 Гц. У дорогих, але хороших моделей, частота взагалі 800Гц і більше. Для плазмових телевізорів такі частоти починаються від 600Гц.

Також технологія активних 3D-окулярів дозволяє здійснити мінімальне втручання в сам телевізор. Це досягається за рахунок того, що дисплей не терпить змін, а ось подача зображення здійснюється з великою частотою. Також додана схема для управління самими очками. Схема для обробки відео просто зобов`язана витримати великі навантаження, тому що обробити HDTV сигнал такої частоти досить складно. З усього перерахованого вище випливає не маленька ціна на телевізор з такими технологіями.

Пасивні окуляри 3D телевізора



Такий метод для отримання 3D-зображення має за основу поділ зображення за допомогою поляризаційної технології. Тут, також, кожне око по черзі отримує свій кадр. Різниця тільки в тому, що кожен кадр має свою світлового поляризацію, виходячи з екрану телевізора. Також, лінзи таких окулярів покривають спеціальними поляризаційними фільтрами, і, відповідно, на кожен з них передається зображення, яке потім приймає очей.

Виробництво екранів, які мають поляризаційними властивостями - це дуже складний і трудомісткий процес, тому тільки в 2010 році фірмою LG почався випуск телевізорів на такий технології. І, нарешті, в 2011 році фірма випустила свій, поки що, останній варіант під назвою «Cinema 3D». Вам також необхідно звернути увагу на інші фірми, що використовують поляризаційну технологію. Варто також відзначити, що ця система не так сильно поширена, як систем активних очок.

Оскільки в пасивних 3D-окулярах використовують звичайні скла, а в активних - рідкокристалічні лінзи, то в пасивних окулярах потік світла не зменшується. Ось чому виходить хороша передача кольору. Також в них відсутні «кольорові плями» на зображенні і мерехтіння зображення. Але телевізори з пасивної технологією в 3D режимі не забезпечують дозвіл сигналу FullHD (якість 1080р). Сьогодні випуском 3D-телевізорів за технологією поляризації займаються такі фірми, як Philips, LG, Toshiba.

необхідні знання

Для того, щоб знати, який 3D телевізор краще купити, прочитайте нижче знаходиться інформацію. Отже, Вам для того, щоб переглянути 3D-фільм, потрібні спеціальні окуляри. Як правило, в комплекті з телевізорами виробники поставляють 3D-окуляри.

  • Вибираючи телевізор, необхідно звернути свою увагу на кількість очок в комплекті з 3D-телевізором, як правило, це 1 або 2 пари. У разі, якщо Ви хочете дивитися фільми в колі сім`ї або великою компанією, то Вам необхідно докупити додаткові очки. Ціна додатково придбаних очок, наприклад, для телевізорів Samsung, «стартує» від 1000 рублів за одну пару.
  • І так, 3D-телевізори підрозділяються на два типи за принципом роботи: рідкокристалічні і плазмові. Рідкокристалічні телевізори, на відміну від плазмових, мерехтять і частота у них нижче. Також, в вироблених сьогодні плазмових телевізорах, товщина прозорого шару (він розташований перед осередками плазми) на багато менше. Це дозволяє відкинути в минуле роздвоєне зображення.
  • До «плюсів» LCD-телевізорів з LED підсвічуванням відносяться:
  • низьке споживання енергії;
  • невелика товщина самого телевізора (світлодіодне підсвічування розташована збоку, по матричному периметрі);
  • більш комфортне для очей і якісне зображення.
  • ЖК-телевізори зі звичайною підсвічуванням також володіють одним, але суттєвою перевагою - це їх ціна. Адже вони набагато дешевше LCD-телевізорів.
  • Вибираючи діагональ телевізора, необхідно знати відстань між місцем, з якого Ви будете дивитися телевізор і екраном телевізора. Фахівці кажуть, що довжина діагоналі повинна бути приблизно в 3 рази менше ніж це відстань. Коли розмір кімнати великий і передбачається багато глядачів, то наш Вам порада - беріть Full HDі будете мати справжній домашній кінотеатр.
  • Також необхідно пам`ятати, що велика кількість різних інтерфейсів, таких як USB, HDMI, Wi-Fi і інших - тим краще.
  • Велика частота розгортки, кут огляду, контраст і яскравість, а також маленькі час відгуку і товщина - це також показники хорошого 3D-телевізора.
  • Варто звернути увагу і на можливість Інтернет-підключення телевізора. Реалізовано це, швидше за все, через дротову мережу або Wi-Fi модуль. Маючи Інтернет в телевізорі, Ви будете мати можливість перегляду відео з різних ресурсів, наприклад, Youtube або безкоштовних онлайн-кінотеатрів ivi.ru або zoomby.ru. Також підтримка мережі дозволить Вам створити в будинку локальну мережу і через неї дивитися на телевізорі кіно, слухати музику, переглядати фото з різних джерел, які будуть підключені до мережі, наприклад, стаціонарний комп`ютер або ноутбук, планшет або мультимедійний плеєр.
  • Тепер Ви знаєте, як вибрати телевізор 3D! Вибирайте і пам`ятайте, що телевізор - це ще й непогане прикраса Вашої квартири!



    Увага, тільки СЬОГОДНІ!