» » » Що таке led телевізор?

Що таке led телевізор?

Що таке LED телевізор?
Що таке LED телевізор?

З кожним роком з`являється все більше нових термінів, встигнути за всім цим і знати все неможливо. Техніка розвивається в наш час швидкими темпами. А до нас на допомогу завжди прийде інтернет і розповість про будь-яких нововведеннях. Особливо важке завдання зараз стоїть перед покупцями при виборі телевізора.

Що таке LED телевізор

Логічно буде почати з розшифровки абревіатури LED, що англійською звучить так: light-emitting diode. А переклад на російську набагато простіше - "світлодіод". Але не можна назвати LED телевізор світлодіодним телевізором. Що б все це могло означати?

Грубо кажучи, LED телевізор є ЖК (LCD) телевізором. Щоб зрозуміти, в чому полягає відмінність одного від іншого, звернемося до особливостей ЖК телевізорів. Основна їх частина - це матриця з пікселями (світяться точками). До речі, кількість цих самих пікселів і визначає дозвіл екрана (наприклад, 640х480 = 307 200 точок). Так ось в ЖК телевізорах матриця підсвічується флуоресцентними лампами з холодним катодом. А в LED телевізорах джерелами світла служать світлодіоди. Це вважається великим плюсом сучасної техніки, адже використання світлодіодів дозволяє виробляти LED телевізори дуже тонкими. Їх товщина дорівнює приблизно 2,5 см. LED телевізори практично впишуться в будь-який інтер`єр. Таким чином, ми отримуємо більш низьке енергоспоживання (на 40% нижче в порівнянні з РК телевізорами такого ж розміру), більш тривалий термін служби і кращий рівень контрастності, що вже не так далеко від відомого конкурента ЖК телевізорів - плазмових панелей. Ви тільки уявіть собі, який природний і глибокий чорний колір буде в led телевізорах, якщо їх рівень контрастності досягає значення 1000000: 1.



А тепер згадайте великий мінус LCD телевізорів - спотворення, коли відображаються рухомі об`єкти ... В LED телевізорах такого недоліку вже не буде, завдяки частоті оновлення кадрів до 200 Гц. Ви, напевно, відразу зрозуміли, що таке LED телевізор, і уявили собі ідеальну відео гру або довгоочікуваний спортивний матч. Безумовно, дана технологія використання світлодіодного підсвічування рано чи пізно стане стандартом і витіснить з ринку традиційну технологію. LED телевізори не треба сприймати, як новий їх вид, це просто технічний розвиток ЖК телевізорів.



Щоб зрозуміти, що таке LED телевізор, розглянемо докладніше його підсвічування світлодіодами. Розрізняють два її типу:

  1. White LED - LED-елементи знаходяться по периметру матриці, тобто світло розподіляється рівномірно, завдяки особливій светопроводящая панелі.
  2. RGB LED - LED-елементи розташовуються по всій площі підсвічування, а світлові елементи мають різні кольори, то є різні області екрану підсвічуються різними кольорами, а це підвищує якість передачі кольору. Звичайно, такий тип LED підсвічування буде дорожче, але свої плюси можна знайти всюди. Через таку дорожнечу, багатьом компаніям, наприклад, того ж Samsung, доводиться відмовлятися від цієї RGB LED і продовжувати працювати з бічним підсвічуванням.

Судити про переваги подсветок стало складніше, коли в 2009 році компанія Toshiba заявила, що "біла" підсвічування навіть ефективніше, ніж друга RGB LED. 

Хочемо звернути увагу ще на одне достоїнство LED телевізорів. Їх можна вважати більш екологічними, ніж звичайні РК. У CCFL лампах (які використовуються для підсвічування в LCD телевізорах) міститься ртуть, а в світлодіодах вона відсутня. Не те, щоб це прорив в техніці, але великий крок вперед. Фахівці рекомендують вибирати саме LED телевізори, не дивлячись на те, що вони вдвічі дорожче LCD телевізорів. Але ви тепер знаєте, що таке led телевізор, і розумієте, що поступово це стане стандартом у виробництві телевізорів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!