» » » Чим хороша плазма?

Чим хороша плазма?

Чим хороша плазма?

Вибір телевізорів зараз величезний. Виробники, змагаючись один з одним, навперебій розхвалюють свій товар. Що ж робити загубився в цьому достатку покупцям? Спробуємо розібратися в перевагах плазмових телевізорів і з`ясувати, чим хороша плазма?

Що таке плазма

Прообраз плазмового дисплея був винайдений ще на початку 1960-х рр., І був одноколірним. Кольоровий дисплей був випущений в 1992 р

В основі роботи такого дисплея лежить здатність спеціальних люмінофорів світитися під впливом ультрафіолетового випромінювання. Воно є наслідком електричного розряду в розрідженому газі (плазмі). Складається плазмова панель з осередків, наповнених газом з електродів, укладених між двома скляними панелями.

При виборі засобу передачі зображення основну увагу звертають на якість картинки. А це - одна з найбільш сильних сторін плазмової панелі.

Складові якості зображення

Насиченість і точність кольору. Можливість передавати до 29 млрд. Відтінків.

Висока оптична дозвіл. При передачі затемнених сцен гарантує не темна маса, а глибокий чорний колір. Якісне і зображення білого.

Відсутність мерехтіння. Навіть у фанатів телепрограм НЕ буде спостерігатися втоми очей.

Через швидке часу відгуку пікселів забезпечується висока плавність передачі руху, без затримки зображення.

екран



Чим хороша плазма ще? Для любителів влаштовувати будинку кіносеанси плазмова панель незамінна. Ці телевізори мають велику діагональ екрана - більше метра (42, 50 і навіть 63 дюйма), що дає так званий ефект присутності.

Широкоекранний режим із співвідношенням розмірів сторін екрану 16х9 дозволяє відтворювати картинку з мінімальним спотворенням.

Великий кут огляду (не менше 170 градусів) у всіх напрямках дозволяє дивитися телевізор з різних точок без втрати якості і контрастності зображення.

Товщина екрана не більше 20 см робить панель компактної і дозволяє вішати її на стіну.

інші параметри

Прямий конкурент плазмових панелей - рідкокристалічні. Вони володіють багатьма позитивними якостями. Але чим плазма краще рідкокристалічних екранів? По-перше, більш високою чіткістю зображення. А по-друге, плазмові панелі великих розмірів дешевше.

Але енергоспоживання плазми трохи вище, та й вага більше за рахунок скляних панелей. Крім того, ранні моделі сильно нагрівалися, а тому мали кілька вентиляторів, що створюють шум. Зараз ці недоліки усунуті виробниками, і рівень шуму не перевищує допустимий.

Важливий аспект - довговічність плазми. Служити це чудо техніки в середньому буде 30 тис. Годин (близько 10 років при роботі телевізора до 8 год. На добу).

Якщо ви збираєтеся придбати плазмову панель, скористайтеся нашим описом переваг такого телевізора.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!