» » » Як вибрати телевізор led?

Як вибрати телевізор led?

Як вибрати телевізор LED?

Коли ми збираємося зробити якусь велику покупку, наприклад, придбати телевізор, то, безумовно хочемо, щоб це була остання модель. Та така, щоб якість відповідала вартості товару. Тому і вибір такої обновки легким назвати ніяк не можна. Що стосується телевізора, то тут потрібно врахувати стільки характеристик і параметрів, що у людини необізнаної просто голова обертом піде від термінів. Адже багато хто тільки з чуток, з реклами або від друзів, знають, що бувають плазмові і рідкокристалічні екрани, а LED телевізори, і поготів, в своїй уяві представляють "дивом ворожої техніки".



Але, саме телевізори LED сьогодні вважаються найсучаснішими і популярними. І саме вони лідирують на сучасному ринку за кількістю продажів. А раз так, то саме про них ми сьогодні і поговоримо. Як вибрати телевізор LED? На що звернути особливу увагу при його придбанні? У чому полягає різниця між бічною і матричної підсвічуванням? Оптимальна діагональ і дозвіл екрану, частота розгортки, 3D зображення, функції SMART. У всіх цих тонкощах, обов`язково, потрібно розібратися перш, ніж ви зробите свій вибір. І почнемо ми, звичайно ж, з того, що відповімо на питання: "Що таке телевізор LED, і чим він відрізняється від своїх побратимів, виготовлених з використанням інших технологій?".

Що таке LED телевізор



LED - абревіатура. І розшифровується вона, як "light-emitting diode" (світлодіод). За великим рахунком, це той же рідкокристалічний (LCD) телевізор, але матриця в ньому підсвічується НЕ флуоресцентними лампами холодного світіння, а світлодіодами. Це дозволяє зменшити споживання енергії телевізора, поліпшити якість картинки і зробити його корпус тонким і ультрасучасним. Якщо вам цікаво детальніше дізнатися про технології LED, перейдіть за посиланням "Що таке LED телевізор?", Ця стаття допоможе усвідомити всі основні моменти, що відрізняють телевізори LED від інших. Ми ж, розібравшись з назвою і визначенням, підемо далі і з`ясуємо, на що, перш за все, потрібно звернути увагу при покупці.

Як вибрати такий телевізор?

  • Раз вже ми заговорили про підсвічування, то уточнимо такий момент. Світлодіоди в LED телевізорах можуть бути білими і розташовуватися по периметру матриці (бічна підсвічування або White LED), або ж кольоровими і рівномірно заповнювати всю її площу (матрична підсвічування або RGB LED). У другому варіанті якість передачі кольору краще, але і ціна такого телевізора буде вище. Так що, вибирати, звичайно, вам. Виходячи зі своїх фінансів.
  • Як вибрати телевізор LED, щоб його приємно було дивитися? Багато хто думає, що, якщо вже купувати новий телевізор, то, безумовно, великий. Але при виборі діагоналі екрану, обов`язково потрібно враховувати розмір приміщення, в якому ви плануєте встановлювати телевізор. Як правильно розрахувати цю величину, ви, у всіх подробицях, довідаєтеся зі статті "Як вибрати діагональ телевізора?".
  • Ще один параметр, який впливає на якість картинки - дозвіл екрана LED телевізора (кількість точок по горизонталі і вертикалі екрана). На сьогоднішній день використовуються два стандарти - HD Ready і Full HD. Якщо ви плануєте купувати телевізор з невеликою діагоналлю, можна, звичайно, взяти і HD Ready. Але якщо хочете діагональ побільше, та якість зображення краще, то, звичайно ж, купуйте телевізор з максимальною роздільною здатністю екрану (Full HD).
  • Перед тим, як вибрати телевізор LED і прийняти остаточне рішення, подивіться, чи не міняється якість картинки в уподобаної вами моделі під час динамічних сцен (бійки, погоні і т.п.). Для передачі динамічної картинки, частоти кадрів телевізійного сигналу (50 Гц), як правило, не достатньо. В телевізорах ця проблема вирішується шляхом додавання проміжних кадрів. Чим вище частота розгортки, зазначена виробником в технічних характеристиках телевізора, тим чіткіше картинка.
  • Деякі моделі LED телевізорів дозволяють переглядати фільми з використанням технологій отримання об`ємного зображення. Напевно функція відтворення контенту в 3D якості навряд чи комусь завадить. Інше питання, чи готові ви заплатити за неї. Адже телевізори з такими можливостями і коштують значно дорожче. Так само, як і функції SMART (можливості виходу в Інтернет, зчитування інформації з зовнішнього USB носія, управління телевізором за допомогою жестів або голосу і т.п.), вони здатні значно підняти ціну тієї чи іншої моделі. Але виробники випускають телевізори з різним набором функціоналу, так що, при бажанні, ви зможете підібрати модель саме з тими можливостями, які вам потрібні, і за які ви готові платити.

Ось ми і розглянули ключові моменти, на які вам слід звернути увагу, коли будете купувати LED телевізор. Маючи в своєму арсеналі цю інформацію, ви вже точно не розгубитеся, навіть при всій різноманітності сучасного ринку. Чи зможете вибрати телевізор LED швидко і грамотно. Саме ту модель, про яку давно мріяли.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!