» » » Чим led відрізняється від жк?

Чим led відрізняється від жк?

Чим LED відрізняється від жк?

При виборі телевізора необхідно дуже добре задуматися. Важливо обрати найкращий телевізор, але чи варто переплачувати за технологію? Сьогодні, ми розберемося з цим. Предмет нашої статті - відміну телевізорів LED і рідкокристалічних моніторів. Отже, ніж LED відрізняється від РК? Давайте подивимося на те, який принцип роботи в кожній з технологій.

рідкокристалічні монітори

Технологія будується, як зрозуміло з назви, на рідких кристалах. Але не тільки вони дають нам прекрасне зображення. Також є дві поляризовані прозорі пластини. Між ними розташовується шар рідких кристалів. На кожній з пластин розташовані електроди, які підводять струм до кожної клітинки матриці. Світловий промінь проходить через цю конструкцію і повертається, в результаті роботи поляризатора, на 90 градусів. Також є світлофільтр і лампа підсвічування. Іншими словами, головна відмінність РК від LED - це принцип підсвічування кристалів - в перших ми маємо справу з лампою денного світла, а по-друге працюють економічні світлодіоди.

LED-телевізори



Коли ми говоримо про технології LED, то ми маємо на увазі той же самий рідкокристалічний монітор, тільки технологія LED набагато сучаснішою. Головна відмінність - у способі підсвічування кристалів. У технологіях LED використовують світлодіодне підсвічування. За допомогою світлодіодів з`явилася можливість поліпшити 4 параметра зображення - це яскравість, контрастність, чіткість зображення і колірну гамму. Також, дуже важливий фактор, що передбачає відчутні відмінності, це те, що світлодіодне підсвічування дозволяє висвітлювати кристали максимально рівномірно. Це потрібно для отримання повноти сприйняття при перегляді сцен з самого початку малими показниками контрасту. Більш того, доведено, що LED-телевізори працюють набагато економічніше рідкокристалічних дисплеїв. Це обгрунтовується тим, що світлодіоди споживають мало енергії і здатні зберегти свої характеристики набагато довше, ніж звичайні лампи в ЖК.

Чим ЖК відрізняється від LED: підсумок

Технології LED-телевізорів незабаром можуть витіснити рідкокристалічні панелі, так як вони працюють набагато ефективніше і економніше. У підсумку, купивши LED-телевізор, ми отримуємо велику економію електроенергії і набагато більш якісну картинку на екрані. Хоча відмінності між двома телевізорами дуже малі. Тільки лише в способі підсвічування. Варто врахувати і те, що сучасні фільми створюються для найсучасніших технологій, тому для отримання повних відчуттів, краще дивитися будь-яке кіно на LED-телевізорах.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!