» » » Як вибрати телевізор?

Як вибрати телевізор?

Як вибрати телевізор?

Перед тим, як вибрати телевізор, Ви повинні визначитися якого типу телевізор хочете і на яку суму розраховуєте. Ви будете знати, як правильно вибрати телевізор, якщо будете дотримуватися наступних пунктів:

  • Необхідно визначитися з розміром екрану майбутнього телевізора. Як вибрати розмір телевізора? Розмір екрану багато в чому визначається тим приміщенням, де буде знаходитися телевізор. Існує відоме правило - відстань до екрану має становити три розміри діагоналі екрану, яке необхідно дотримуватися.
  • Визначитися з вибором технології. Дуже важливо зробити правильний вибір. Кожна технологія має свої переваги і недоліки. Виберіть таку технологію, яка буде здатна задовольнити бажання.

види телевізорів



Існує чотири види технології:

  1. Кінескопним. Дана технологія найстаріша. Переваги: дуже довга експлуатація, дуже хороша і якісна картинка. Недоліки: велика вага, великі габарити, не може підтримувати HDTV.
  2. ЖК технологія. Одна з молодих технологій. Переваги: має плоску панель, підтримує високу чіткість, розмір HD - матриці може бути маленьким. Недоліки: маленька швидкість відгуку і обмежений кут огляду, зображення має малий контраст і жорстку картинку.
  3. Плазмова технологія. Вона є найстарішою Плоскопанельний технологією. Переваги: Плазма дає високу контрастність зображення. Картинка виходить природніше, дуже гарна кольорова гамма і м`яке звучання. Недоліки: ділянкам плазмової панелі властиво вигоряння, діагоналі, мають менше 50 дюймів, не підтримують HD формат.
  4. Проекційна технологія. Дуже молода технологія. Переваги: м`якість картинки, хороша чіткість, високий контраст і яскравість. Мінус: кут зору має обмеження по вертикалі.

Що враховувати при виборі ТВ



Зрозуміти, як обрати найкращий телевізор - це не проблема. Ось кілька простих правил:

  • Треба вибрати дозвіл екрану. Дозволом екрану визначається кількість пікселів, в свою чергу пікселя визначають якість зображення.
  • Визначитися з вибором виробника. Існує багато виробників, які займаються розробкою і створенням телевізорів. Одні виробники займаються створенням плазмових телевізорів, інші ЖК і так далі, є і такі, які займаються виробництвом всіх технологій. Слід враховувати, що кожен виробник користується певними засобами для створення телевізора, але всі вони використовують новітнє обладнання і техніку.
  • Потрібно вибрати модель майбутнього телевізора. Перш ніж визначитися з моделлю, необхідно порівняти вподобані моделі. Основна увага при виборі моделі слід звернути на розмір екрану, технологію його виробництва, дозвіл і подивитися на виробника.
  • Визначитися з магазином. Уважно ознайомтеся з усіма пропозиціями. Кожен магазин пропонує свої умови по купівлі телевізора. Один і той де телевізор в різних магазинах може бути придбаний за різними умовами. Таким чином, Ви зможете підібрати магазин, де буде придбаний телевізор на більш вигідних умовах.
  • Уважно дивитися картинку. Всі магазини будуть стверджувати, що саме тут працюють справжні фахівці, професіонали своєї справи, які будуть розповідати, як правильно вибрати телевізор. Але Ви відхилите ці послуги і попросіть пульт від телевізорів - переконайтеся самі в питаннях, на які можете дати відповідь. Треба знати, що багато телевізори в магазинах налаштовують, тому вони будуть давати хорошу картинку, Ваше завдання полягає в тому, щоб повернути заводські установки і переконатися в правильності і якості показування картинки. Тільки таким чином можна переконатися в справжніх характеристиках телевізора. Коли Ви повернете заводські установки, нічого не міняйте, отримана картинка повинна повністю влаштовувати, в іншому випадку переходьте до перевірки наступної продукції. Після проведення даної операції стане зрозуміло про справжніх, заводських характеристиках телевізора.
  • Уважно прослухайте якість звуку. Слід пам`ятати, що телевізор повинен мати не тільки якісне зображення, але і приємний, хороший звук. Звук басів в телевізорі повинен бути низьким, навіть якщо телевізор буде працювати на повній гучності не повинно бути сторонніх шумів, деренчання. Рекомендується для перевірки звуку використовувати натуральні звуки. Натуральні звуки - це шум листя, плескіт води, вітер і багато інших звуки природи, для перевірки звуку можна використовувати диска, на якому буде записана дана інформація. Якщо натуральні звуки чутні чітко можна зробити висновок про те, що звук у телевізора хороший - він буде задовольняти Вашим вимогам.
  • Необхідно дотримуватися правильну методику тестування. Для тестування рекомендується використовувати хороший DVD плеєр. Його треба підключити до телевізора і запустити будь-який фільм, бажано той, який вже дивилися. У даному фільмі повинні бути присутніми різні звуки, сюжет теж повинен бути різноманітний. Рекомендовані фільми для тестування: Зоряний десант, Невловимий, Ентон Зіммер, 9 рота. При тестуванні телевізора слід перевірити звук на високі частоти. Не забувайте перевіряти стан ТВ - тюнера.
  • Продавці, щоб продати товар застосовують деякі хитрощі. Тому перед тим, як вибрати телевізор, слід знати, що вони можуть налаштувати картинку на апараті таким чином, щоб вона виглядала яскравіше, контрастність була висока, а звук чіткий. Також під час бесіди з Вами вони можуть вживати розумні слова, значення яких Ви, можливо, розуміти не будете. Порада одна - не треба вестися на їх прийоми. Самі перевірте контрастність, звук телевізора, його яскравість і переконайтеся, що всі в справному та робочому стані. Не варто довіряти наклейок, які будуть на продукції - це може бути маркетинговим ходом.

Пам`ятайте, якщо Ви остаточно визначилися з вибором телевізора - беріть саме той, який самі перевіряли.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!