» » » Яка плазма краще?

Яка плазма краще?

Яка плазма краще?

Щоб визначити, яка плазма краще вам підходить, слід знати кілька основних моментів при виборі плазмового телевізора. Для початку потрібно усвідомити, що термін «плазма» має на увазі два різних пристрої: плазмову панель і плазмовий телевізор. Панель є лише екраном, що не має вбудованого ТВ-тюнера. А плазмовий телевізор містить в собі всі характеристики, які притаманні самому звичайному телевізору: він здатний приймати телепрограми, а також відтворювати звук. Для того щоб зробити правильну покупку, слід дізнатися основні характеристики пристрою.

Діагональ

Дана характеристика плазмових телевізорів стоїть на першому місці. За даним показником плазму умовно поділяють на 3 категорії: - розмір діагоналі менше 40 дюймів - розмір діагоналі 41-49 дюймів - розмір діагоналі 50 дюймів і більше. Найбільш популярні плазми другої категорії. Основна частина популярних фірм-виробників працює якраз в цьому сегменті. Пов`язано це з тим, що малоформатні або навпаки великоформатні плазми необхідні користувачам лише в рідкісних випадках. Треба зауважити, що для найбільш популярної 42 дюймової діагоналі оптимальної дистанцією перегляду є 3 метра, а для 50 дюймового - 4 метри і так далі по зростаючій. Тому, якщо вам необхідна плазма виключно для домашнього перегляду, то слід віддати перевагу другої категорії діагоналей.

Контрастність і яскравість

Це наступний важливий момент. Значення яскравості плазми лежить в діапазоні 450-500 кд / кв. м. Стосовно це по відношенню до недорогих 42-х і 50-ти дюймовим плазмовим телевізорам. У більш просунутих моделях це показник значно вищий і становить 1400-1500 кд / кв.м. Однак дані параметри не слід переоцінювати, оскільки методики визначення яскравості і контрастності нестандартизованого. А це в свою чергу не дозволяє порівняти реальні значення. Якщо звернути увагу на характеристики тієї чи іншої моделі плазми, то в ній можна побачити лише пікові або максимально можливі показники контрастності і яскравості.

Роздільна здатність екрану

Замислюючись, яку плазму краще купити, варто звернути особливу увагу на даний показник. Він має безпосередній вплив на кількість пікселів на екрані, а значить, на чіткість і «фактуру» зображення. Так, для діагоналі дорівнює 42 дюймам дозвіл складає 852 х 480 крапок. Це стосується недорогих моделей. А для більш просунутих варіантів даний показник становить вже 1024 х 768 пікселів. Але також слід зазначити, що навіть з великим дозволом картинка не завжди може виглядати ідеально. Тому навіть маленька плазмова панель може демонструвати відмінну якість зображення. В даному випадку на прилавках магазина можна помітити, що плазма з великою роздільною здатністю може коштувати дешевше, ніж плазма з меншим дозволом і такою ж діагоналлю.

Метод формування зображення



Особливу увагу слід звернути на метод формування зображення при покупці плазми з великою діагоналлю. Всього існує 2 основних способи побудови зображення: прогресивний і міжрядковий. Так, останній використовується в традиційних кінескопів телевізорах, а прогресивний в свою чергу передбачає формування на екран панелі або телевізора такого відеозображення, при якому всі рядки зображення передаються одна за одною. Така апаратура здатна відтворювати в кадрі рядків в два рази більше, а це означає, що зображення стає більш чітким, а також зникає мерехтливий ефект і ефекти тремтіння горизонтальних ліній.

додаткові відмінності

Розбираючись в тому, як вибрати плазмові телевізори, не можна не відзначити, що крім вищеописаних характеристик плазми відрізняються один від одного цілим рядом додаткових можливостей і функцій. Наприклад, наявністю спеціального антистатичного покриття, яке захищає плазмовий телевізор від виникнення електростатичного розряду, що притягує пил. Крім цього, може бути присутнім покриття антивідблиску, покликане зменшувати відображення від скляної поверхні плазми зовнішнього світу.

інтерфейси



Порти і роз`єми також є важливими параметрами, оскільки від них безпосередньо залежить список пристроїв, які можливо буде підключити до плазмового телевізора або панелі. В першу чергу необхідно звертати свою увагу на наявність портів для роботи з персональним комп`ютером, можливість підключення акустики і т.д. Слід зазначити, що гарантувати найкращу якість аудіо- і відеосигналів може наявність роз`єму SCART з сигналом швидкого перемикання і задіяними висновками RGB, або роз`єм S-Video з окремими сигналами кольоровості і яскравості.

висновок картинки

До речі, якщо ви вирішили придбати плазмовий телевізор, то значущим гідністю може стати наявність у нього не одного, а двох тюнерів. Це в свою чергу дасть можливість користуватися всіма перевагами такої функції, як «картинка в картинці». Однак якщо для вас важливий не сам телевізор, а якість його зображення, то слід звернути свою увагу на моделі, що володіють фірмовими технологіями обробки зображення.

аксесуари

Також в окремих випадках може бути важлива наявність будь-яких аксесуарів у тій чи іншій моделі. Наприклад, у вас може виникнути бажання або просто необхідність придбати до свого плазмового телевізора додаткові динаміки або настінне кріплення. Тому бажано заздалегідь з`ясувати, які аксесуари можуть підійти до обраної вами моделі плазми, а також обов`язково варто поцікавитися їхньою якістю. Крім цього, при покупці плазмового телевізора вирішальну роль може зіграти і колір його корпусу. В даний час магазини в основному пропонують плазми чорних, білих і сріблястих відтінків, але при бажанні можна знайти телевізор будь-якого іншого потрібного вам кольору.

Програмне забезпечення

Зараз стало дуже популярним використання в телевізорах мобільних або настільних операційних систем, оскільки процесори, які в них інтегруються, володіють достатньою обчислювальною потужністю. Саме завдяки вбудованій ОС в телевізорі може бути реалізовано багато цікавих і необхідних сервісів. Так, наприклад, нові «розумні телевізори» можуть підключатися до інтернету, транслювати онлайн відео і навіть працювати зі скайп.

Але можливість використання цих технологій істотно здорожує вартість плазми. Так що, якщо ви просто хочете дивитися фільми і насолоджуватися чіткою картинкою, то вам немає сенсу переплачувати за зайвий функціонал.

Тепер ви ознайомлені з усіма перевагами плазмових телевізорів і зможете самі розібратися, яка плазма краще!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!