» » » Що подивитися дитині в рік?

Що подивитися дитині в рік?

Що подивитися дитині в рік?

Батькам однорічного малюка дуже хочеться викроїти хоч трохи вільного часу для себе особисто. Подарує ці дорогоцінні хвилини перегляд мультиплікаційних фільмів, під час якого малюк буде захоплений відбуваються на екрані подіями. Що можна подивитися дитині в рік, і як організувати таке дозвілля?

Правила перегляду телевізора

Для маленьких дітей передбачені правила перегляду мультиплікаційних фільмів і дитячих передач по телевізору або за допомогою інших електронних пристроїв. Це особливо стосується дітей у віці одного року.

  1. Перед тим як дозволити дитині дивитися мультфільми, потрібно переконатися, що з його зором все в порядку. Якщо при огляді окулістом виявляться порушення, то дане розвага доведеться відкласти.
  2. Час перегляду мультиків не повинно перевищувати 10-15 хвилин в день, і добре б поділити цей час на два-три сеанси.
  3. Дитина повинна сидіти в зручній позі, лежачи дивитися телевізор строго заборонено.

Не варто думати, що малюк ще занадто малий, щоб зрозуміти, що відбувається на екрані, а значить йому все одно, що дивитися. Діти в цьому віці мають вражаючу здатність до навчання і сприйняття нової інформації. Детальніше про це розповість наша стаття Що вміє дитина в рік.

Які мультики можна дивитися

Мультфільми для однорічної дитини повинні містити короткі завершення сюжети. Оскільки малятко ще не може стежити за ходом подій, йому важливі образи, які він бачить на екрані. Важливо, щоб це були реалістичні персонажі, люди або тварини, з правильними пропорціями тіла.



Картинки не повинні занадто швидко змінювати один одного, мова персонажів не повинна бути різкою. Надмірно яскраві кольори або гучне звуковий супровід швидко втомлять дитини і викличуть перезбудження його нервової системи.

Серед сучасних мультфільмів особливою популярністю користуються «Маша і Ведмідь», «Лунтік», «Смішарики», можна також включати твори радянського кінематографа.

Дізнатися іншу корисну інформацію про дітей цього віку можна в статті Чим годувати дитину 1 року.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!