Що таке directx?

Що таке directx?

Сьогодні жоден комп`ютер не обходиться без драйвера DirectX. Але так чи справді він необхідний. Давайте розберемося з цим. Отже:

Що таке DirectX?

DirectX - це технологія, яка дозволяє працювати з додатками на комп`ютері максимально добре і ефективно. Це якась платформа, яка є сполучною ланкою між комп`ютером з його характеристиками і додатком. Говорячи про DirectX, ми маємо на увазі файли мультимедіа та ігри. Без платформи DirectX не обходиться жодна сучасна гра або мультимедіа програвач.

В основному, технологія DirectX покликана прискорити графічні завдання в середовищі Windows. Принципи роботи DirectX створювалися для полегшення задач програмістів і розробників, які займалися різного роду відео-додатками. Команда Windows створила платформу DirectX, яка дозволила розробникам ігор робити їх більш якісними і швидкими. Тепер не доводилося замислюватися про те, які апаратні компоненти є у користувача персонального комп`ютера.



Ідея DirectX проста - на кожне окреме пристрій комп`ютера повинен бути свій драйвер, тобто програма, яка пояснює комп`ютера як взаємодіяти з тим чи іншим засобом. Але не можливо підключати різні драйвери - це незручно. Ось навіщо потрібен DirectX. Вирішили зробити все драйвери в одній програмному середовищі. Тепер, коли гра встановлюється на комп`ютер, DirectX показує комп`ютера, що використовувати для реалізації роботи цього додатка.

DirectX - це сполучна ланка, яка перетворює команди додатки в зрозумілі команди для пристроїв. Тепер, виробникам ігор не потрібно створювати різні додатки, орієнтуючись на безліч налаштувань і модифікацій комп`ютерів. Вони створюють загальні принципи і команди, які працюють на будь-якому персональному комп`ютері незалежно від його складових. DirectX перетворює ці загальні команди в команди, зрозумілі апаратних засобів комп`ютера.

Завдяки технології DirectX, розвиток комп`ютерних технологій почала зростати в геометричній прогресії. Нові технології відкривають широкі можливості по створенню все нових і нових додатків і специфічних програм. За це можна подякувати корпорації Microsoft.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!