» » » Що робити, якщо пітніють ноги?

Що робити, якщо пітніють ноги?

Що робити, якщо пітніють ноги?

Сьогодні у Вас був чудовий день! Ви встигли переробити купу важливих справ, і тепер вичавлені, як лимон. Проте, настрій відмінний, і Ви поспішаєте додому, щоб нарешті розслабитися! І ось Ви вже вдома. Ви намагаєтеся швидше зняти взуття, щоб ноги відпочили. Як приємно ходити вдома босоніж! Але раптом, о жах! Що за "аромат"? Ви кидаєте підозрілий погляд на свої ноги і розумієте, що в черговий раз ввечері будете прати шкарпетки. Настрій падає ... Або ось ще: Ви сидите в компанії в гостях у подруги, і симпатичний молодий чоловік кличе Вас на повільний танець. А Ви весь вечір просиділи в куточку, сором`язливо ховаючи ноги подалі від інших. І Ви відмовляєтеся. А може бути, саме цей хлопець міг стати для Вас найкращим ?! Так, стоп. Не будемо псувати собі настрій і життя через таку досадою особливості ніг, а будемо з нею боротися!

Основні рекомендації

І ось в який раз Ви ставите питанням: "У мене пітніють ноги. Що робити?". Бути може, Ви приділяєте своїм ніжкам занадто мало уваги, і вони Вам підло мстять? А даремно. Адже вони теж потребують догляду нітрохи не менше, ніж особа або волосся. Для початку виконуйте нехитрі правила по догляду за ногами:

  • Коли миєтеся в душі, не полінуйтеся помити ноги мильною мочалкою. Пам`ятайте, що на ногах протягом дня накопичується дуже велика кількість мікробів. Їх потрібно вбивати, адже саме вони і є основна причина пітливості ніг.
  • Пемза - ваш кращий друг по догляду за ступнями. Вона предназаначена для видалення надлишків шкіри. І в першу чергу, це стосується шкіри п`ят. Мертва шкіра, яка накопичується на поверхні п`ят, ще більш популярна серед мікробів. Так не давайте їм жити на ваших дорогоцінних п`ятах! Активно використовуйте пемзу, але не перестарайтеся.
  • Зверніть увагу на всі ділянки шкіри ступень. Дуже багато хто нехтує кожой в проміжках між пальцями, і мікроби залишаються, незабаром викликаючи неприємний запах. Мийте ноги ретельно, не пропускаючи жодного міліметра!
  • Після миття ноги потрібно обов`язково добре висушити. Мокрі ноги - знову ж ласий шматочок для мікроорганізмів.

Засоби від пітливості ніг

Буває, що правил гігієни недостатньо, і потрібно пускати в хід більш ефективні засоби. Тим, у кого пітніють ноги, будуть корисні наступні поради. 

Зверніть увагу на вашу взуття і шкарпетки. Їх слід тримати в чистоті і порядку. Частіше міняйте шкарпетки і колготки, та й взуття радять носити з невеликим проміжком. Наприклад, у Вас дві пари взуття: сьогодні Ви носите одну, а інша сушиться, потім навпаки. Частіше виймайте устілки з взуття, також сушіть їх.

Якщо протягом дня потрібно знімати взуття не вдома, а запах турбує, спробуйте підшукати собі шкарпетки, зроблені з гігроскопічної синтетики.

Дезодоранти, тальки, спреї і креми. Позбутися від запаху ніг і пітливості допомагає антиперспірант, але він обов`язково повинен містити в собі оксиди алюмінію. Кремами добре користуватися на ніч, тальком можна обробити шкіру між пальцями прямо з ранку.



Борна кислота. Її кристали слід потовкти до стану порошку. Цим засобом потрібно посипати стопи і шкіру між пальцями кожен день, а ввечері змивати за допомогою гарячої води. Таке лікування триває два тижні.

Можна посипати порошком з дубової кори ноги і шкарпетки зсередини. Засіб використовується до тих пір, поки ноги не перестануть менше пітніти.

Кожен день кілька разів мити ноги холодною водою.

Щовечора протягом 10 хвилин тримати ноги в слабкому розчині марганцівки.



Можна тримати ноги в відварі дубової кори. Для приготування відвару потрібно взяти 50-100 м дубової кори на літр води, кип`ятити півгодини на повільному вогні. Також допомагає відвар з вівсяної соломи.

Візьміть по 150 г. вівса, соломи ячменю та соломи пирію. Подрібніть і перемішайте трави, потім заповніть ними бавовняні шкарпетки. Такі шкарпетки слід надягати щоночі, вранці ноги потрібно вимити водою кімнатної температури і ретельно висушити рушником.

Коли ноги сильно потіють

А що робити, якщо сильно пітніють ноги? І для такої ситуації є декілька корисних рецептів.

Кожен день без цукру пийте одну чашку відвару шавлії.

Після миття обполіскуйте ноги розчином з галуном. Для розчину необхідно 50 мл. кип`яченої води і 3 чайні ложки паленого квасцов.

Розчин з кори дуба і меду: змішати по 2 столові ложки липового меду і подрібненої кори дуба, залити 1 л. теплої води і додати 5 столових ложок повареної солі. Ноги потрібно тримати у відварі 20 хвилин, потім вимити водою кімнатної температури і ретельно висушити.

Компрес з лаврового листа: прокип`ятити лаврове листя, воду процідити і влити в невелику кількість сапропелеві грязі (250 м). Нехай маса добре розмокне, після цього її потрібно перемішати. Отриманий засіб товстим шаром треба нанести на ступні і тримати протягом 25 хвилин. Потім засіб потрібно акуратно видалити, вимити ноги і висушити махровим рушником. Робіть процедуру щотижня.

Час від часу просочуйте поверхню взуття зсередини розчином формаліну.

Якщо пітливість не проходить, та ще й супроводжується іншими неприємними симптомами, слід звернутися до лікаря-дерматолога.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!