» » » Що робити, якщо тріскаються п'яти?

Що робити, якщо тріскаються п'яти?

Що робити, якщо тріскаються п`яти?

Щоб наші рожеві п`ятки були м`якими і не тріскалися, за ними потрібно регулярно доглядати. Прояв уваги гігієні ніг є не тільки обов`язковою умовою їх краси, а й профілактикою різних захворювань. Якщо людина заздалегідь не подбав про це, і у нього тріскаються п`яти, то потрібно терміново вирішувати, що робити. 

Тріскаються п`яти: причини

Для початку необхідно з`ясувати, в чому можуть бути причини такого недуги. Якщо ви знайшли у себе одну з наступних причин:

  • спека,
  • пляжний пісок,
  • морська вода,
  • погана взуття.


В такому випадку турбуватися не варто. У багатьох людей влітку тріскаються п`яти. Слід просто на ніч змащувати їх зволожуючим кремом. Восени вся проблема зникне.

Але що робити, якщо п`яти тріскаються постійно? Варто поставитися до цього серйозніше. Шкіра на п`ятах може служити показником того, наскільки добре працюють ваші нирки. При цьому зверніть увагу на шкіру ліктів. Якщо в цих областях шкіра постійно груба і тріскається, не буде зайвим перевірити стан здоров`я нирок і провести їх очищення під наглядом лікаря.



Начебто все причини виключили, а п`яти тріскаються ... Що робити? Подивимося на ваше харчування. Щоб п`яти не тріскалися, необхідно уникати нестачі корисних речовин і вітамінів в організмі. Коли тріскаються п`яти, включайте в свій раціон продукти з вмістом ретинолу і токоферолу: помідори, зелена цибуля, кисломолочні продукти, морква, печінка, спаржу, шпинат, зелень, салат, сир. Крім того, використовуйте яєчний жовток: в сирому вигляді можна натирати п`яти, а в відварному - є. Під час зарядки ходите на пальчиках, а потім на п`ятах, робіть загрібають рухи пальцями ніг, крутіть стопами в різні боки.

Засоби від тріщин на п`ятах

Швидкою допомогою для потрісканих п`ят будуть дуже прості, але щоденні процедури:

  • Під час щоденного душу необхідно натирати п`яти не дуже грубої пемзою, використовувати скраби для ніг.
  • Після душу кожен раз змащуйте п`яти зволожуючим засобом: кремом, гелем, лосьйоном для ніг. У багатьох магазинах або в каталогах можна знайти зволожуючі засоби для ніг спеціально для потрісканих п`ят.
  • Тепер звернемося до цілющих ванночка для ніг. Нехай вода буде дуже теплою, щоб ноги там змогли пропаритися. Додайте до неї трохи морської солі і пару крапель ефірного масла. Процедура повинна тривати протягом 20 хвилин, а потім мертва шкіра знімається пемзою.
  • Готуємо суміш з 2 ложок шампуню, чайної ложки соди і солі. А тепер цією масою натираємо п`ятки, тобто втираємо в них її. В кінці обполосніть ноги теплою водою і змийте суміш.
  • Вимийте ноги з милом, гарненько просушіть їх м`яким рушником. Часточкою лимона потріть тріщинки на п`ятах. Залишити ноги в спокої на 15 хвилин, а потім обполоснути їх прохолодною водою.
  • Як лікувати тріщини на п`ятах, якщо ваш випадок сильно запущений? Приготуйте 2 поліетиленових пакети. Перед сном намажте п`яти дуже жирним кремом або кукурудзяним маслом, потім оберніть ноги пакетами. Закріпіть гарненько будь-якими підручними засобами (можна одягнути теплі шкарпетки). Після ночі зніміть пакети, опустіть ніжки в теплу ванночку для стоп на 15 хвилин. І нарешті, обробіть п`яточки пемзою, а висушивши, намажте кремом. Такий народний спосіб потрібно застосовувати через день 10 процедур. Кажуть, що цей спосіб дасть сильний ефект, якщо правильно його застосовувати.
  • На ніч можна змащувати п`яти сметаною і знову ж вкривати поліетиленовим пакетом. Такий засіб буде діяти також, наклавши його всього на 2 години.

Комбінуйте способи догляду за п`ятами, і ви отримаєте справді дивовижний ефект. Головною умовою буде турбота про п`ята кожен день, навіть якщо просто змащувати їх кремом на ніч. Також не забувайте про профілактику. Коли п`яти не тріскаються, про них теж треба дбати регулярно, щоб в майбутньому проблема не повторилася.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!