» » » Що робити, якщо хрустять коліна?

Що робити, якщо хрустять коліна?

Що робити, якщо хрустять коліна?

Хрускіт в колінах - досить тривожний сигнал. Зазвичай він свідчить про нинішньому запальному процесі, який у важких випадках призводить до деформації колінного суглоба і сильних болів. Якщо у вас хрумтять коліна при присіданні, ходьбі або нахилі, то перше, на що слід звернути увагу, це шкіра в області колін. Якщо він суха і шорстка, то це явна ознака відкладення солей і нестачі вітамінів. У цьому випадку, без консультації лікаря не обійтися. Однак, дещо можна зробити і в домашніх умовах. Давайте подивимося, що робити, якщо хрустять коліна?

Щоб зняти м`язову напругу і повернути рухливість суглобів іноді досить просто сходити в сауну. Гарячий сухий пар зробить свою справу. Однак, якщо ваші коліна хрумтять або клацають, в даному випадку буде потрібно більш ретельний догляд. Існує маса народних методів, які досить прості й ефективні на даній стадії:

  • Аплікація. Візьміть жменю висівок пшениці, розведіть їх молоком до консистенції кашки і прикладіть до хворого коліна. Накрийте целофаном або пергаментним папером і зав`яжіть теплим шаликом. Через годину необхідно змити все теплою водою і змастити коліно зволожуючим кремом.
  • Компрес. Візьміть 5 столових ложок будь-якого рослинного масла і змішайте їх з ложкою апельсинового або лимонного соку. Отриманою сумішшю просочіть шматок марлі або бинта, які потрібно скласти кілька разів і прикладіть до коліна. Зніміть пов`язку через годину і обв`яжіть коліно теплим шарфом на ніч.
  • Ванна. Якщо ви цілий день провели на ногах, перед сном прийміть теплу ванну. Після ванни обов`язково розітріть коліна і намажте їх будь-яким жирним, живильним кремом.

Однак, щоб уникнути проблем з колінами в майбутньому, вам ніяк не обійтися без фізичного навантаження. Деякі прості вправи можна виконувати навіть протягом дня де завгодно. Головне, робити це потрібно регулярно.

У дитини хрумтять коліна



Іноді коліна хрумтять і у дітей. Якщо причина хрускоту суглоба вашого малюка вам не ясна, проте ніяких больових відчуттів у дитини не викликає, приводу для переживань немає. Найчастіше, подібні скрипи говорять про дорослішання вашої дитини і формуванні його опорно-рухового апарату. Якщо ж хрест викликає больові відчуття у дитини, в подібному випадку не варто займатися самолікуванням і краще звернутися за допомогою до лікаря.

Ми з`ясували, що робити, коли болять і хрустять коліна. А дізнатися про те, чому вони хрумтять, ви можете з цієї статті. «Чому хрустять коліна?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!