» » » Чому пальці хрумтять?

Чому пальці хрумтять?

Чому пальці хрумтять?

Характерний тріск суглобів знаком абсолютно всім. Багатьом людям він здається дуже неприємним, в той же час як інші не проти похрумтіти своїми пальцями або ліктьових суглобами. Розберемося, чому пальці хрумтять, та й взагалі чим викликаний хрест суглобів.

Деякі люди вважають, що хрест суглобів - аномальне явище і свідчить про фізіологічному розладі. Вони міркують так: поверхню здорового суглобового хряща гладка, тому якщо суглоби хрустять, то хрящі в них мають шорсткості, отже, вони нездорові.

Справжня причина тріска не в пошкодженні поверхні хрящів. Між хрящами в синовіальній оболонці присутня синовіальна рідина, що діє, як мастило. При різкому русі порожнину, в якій зберігається ця рідина, швидко розширюється, тиск падає, і розчинені в ній гази - азот, кисень і вуглекислий газ, - скипають (така поведінка газу називається кавітацією). Якщо уважно прислухатися, то тріск пальців нагадує звук лопається бульбашки. Насправді, саме це і відбувається в суглобі в момент тріска. Тому у всіх людей хрумтять суглоби пальців рук, і це не є аномалією.

Ще одна причина полягає в зміщенні зв`язок і сухожиль. У деяких людей стан цих тканин може змінюватися при русі суглоба. Коли суглоб розтягується, сухожилля миттєво повертається в своє «рідне» положення. При цьому можна чути, як хрустять пальці ніг, рук, колінні чашечки, шийні хребці і т. Д.

Наведені причини хрускоту найбільш поширені. Проте, не завжди такий тріск є здоровим. Іноді він дійсно може свідчити про якісь порушення. При цьому бити тривогу і звертатися до лікаря потрібно, тільки якщо хрускіт суглобів викликає у вас больові відчуття.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!