» » » Як позбутися від алергії?

Як позбутися від алергії?

Як позбутися від алергії?

За статистикою 30-60 відсотків населення великих міст схильне такого неприємного захворювання, як алергія. Ті хвороби, які тепер ми називаємо алергічними, були відомі багато років назад. Ще за часів фараонів Стародавнього Єгипту були описані симптоми, які схожі на прояви алергії. Але людство звернуло увагу на неї тільки в XIX столітті, а розібралося в її особливостях тільки до кінця XX століття. Особливо часто вона дає про себе знати навесні.

Що таке алергія?

Алергія - це захворювання імунної системи, яке проявляється у високій чутливості організму до якихось речовин. Викликана вона може бути будь-якою речовиною, крім дистильованої води.

У нашого організму є власна захист від агресивних зовнішніх факторів - імунна система. Чужі для організму речовини, які називають антигенами, потрапляючи всередину людини, провокують реакцію імунної системи, а вона, в свою чергу, починає виробляти антитіла для нейтралізації чужорідної речовини. Ця реакція вкрай необхідна, наприклад, коли в організм, потрапляє вірус. При алергії імунітет починає сильно реагувати на безпечні для звичайної людини речовини, відомі як алергени.

Найпоширеніші антигени, здатні викликати алергію - це:

  • шерсть тварин,
  • пилок рослин,
  • продукти харчування,
  • побутова хімія,
  • синтетичні речовини.

Всього їх більше двох тисяч. Всі алергени ділять на 2 великі групи. Повні алергени відносять до першої. Вони мають білкову природу і здатні самі викликати хворобу. Гаптени або неповні алергени відносять до другої групи. Викликати алергічну реакцію вони здатні тільки при попаданні в організм, з`єднавшись з його білковими структурами. В результаті цього з`єднання утворюється патологічний білковий комплекс, який сприймається організмом як чужорідний.



Додатковими факторами, що сприяють появі алергії, можуть стати:

  • куріння,
  • фізичні перевантаження,
  • сильний стрес,
  • порушення імунітету,
  • інфекційні захворювання дихальних шляхів,
  • алергічні захворювання, зазвичай, мають спадкову схильність.

Найчастіше алергія проявляється у вигляді:

  • свербіння,
  • печіння,
  • сльозоточивості,
  • закладеності носа,
  • почервоніння шкіри,
  • висипу,
  • кропив`янки.

Це так звані місцеві реакції. Але є й інші більш серйозні прояви алергії! Вони зачіпають весь організм, тому відносяться до системних реакцій. Перш за все, це анафілактичний шок. Він розвивається в протягом декількох хвилин і якщо не вжити швидких заходів, людина помре на ваших очах.



Як позбутися від алергії?

З кожним роком число людей, які страждають від різних видів алергії, зростає. Як же від неї позбутися?

При перших же підозрах на алергію краще прийти до алерголога, адже дуже важливо діагностувати хворобу до настання кризи. Лікар визначить її тип, грамотно оцінить ваш стан, розповість, як позбутися від алергії і потребуєте ви в консультації ще якихось лікарів. У алергологів є величезний арсенал методів, які дозволяють виявити, яка речовина є алергеном.

Одним з найбільш важливих моментів в лікуванні алергії є усунення алергену з навколишнього середовища. Тому, як тільки дізнаєтеся причину вашої хвороби, починайте уникати взаємодії з нею. Про алергії повинно бути відомо вашим родичам, друзям, і колегам. А найближчі люди повинні знати, як швидко допомогти вам позбавитися від неї. Завжди повідомляйте про неї лікарям, перед тим, як вони випишуть вам ліки.

Для лікування алергії традиційна медицина пропонує різні типи ліків: це і антигістамінні, і протизапальні, і стероїдні препарати. На жаль, жоден з існуючих лікарських засобів, не здатний допомогти позбутися від алергії назавжди, але вони, безсумнівно, полегшують стан людини, що страждає від алергії. Нетрадиційна медицина пропонує засоби іншого роду, а саме: ведення здорового способу життя, правильне харчування і лікування природними засобами.

Найефективнішим для лікування алергії методом вважається проведення специфічної імунотерапії. При ній пацієнтові вводять, спочатку в дуже малій дозі, алергени, на які він реагує. Поступово доза алергенів збільшується. При такому лікуванні організм виробляє захисні антитіла, а вони блокують дію алергенів. В результаті алергіки забувають про свою хворобу на довгі роки.

Не залежно від того, який спосіб лікування ви виберете, аллергику варто дотримуватися загальних правил: зведіть фактори, що викликають алергію, до мінімуму і тоді її лікування можливо не буде потрібно. Тримайте свою квартиру і робоче місце в чистоті, не давайте пилу і шерсті тварин накопичуватися на покривалах і килимах, частіше провітрюйте приміщення, в яких перебуваєте. Їжте менше м`яса, відмовтеся від пряних і гострих страв, не забувайте про вітаміни. Чи не контактуйте з токсичними, шкідливими для здоров`я речовинами. Бережіть себе від стресу і фізичних перевантажень.

Будьте уважні до свого тіла і своїх відчуттів. Пам`ятайте, ніщо не повинно заважати вам жити повним життям! Тим більше тепер, коли ви знаєте, як позбутися від алергії.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!