» » » Як виміряти собаку?

Як виміряти собаку?

Як виміряти собаку?

Вимірювання собак слід проводити використовуючи спеціальні інструменти і перебувати при цьому на майданчику з рівним і твердим ґрунтом. Якщо вимір проводиться в домашніх умовах, то його слід проводити безпосередньо перед годуванням. Давайте в цій статті докладно розберемо, як правильно виміряти собаку, для покупки або пошиття їй одягу, для прогулянок в холодний період часу. Оскільки є породи собачок, які можуть замерзнути навіть при слабкому морозі, особливо якщо вони постійно перебувають вдома.

Інструменти для вимірювання

  • лінійка
  • вимірювальний косинець
  • Циркуль

Як виміряти Вашу собаку:

  • В першу чергу слід знати, що для великих горизонтальних і вертикальних промеров найкраще використовувати, зроблену з міцного матеріалу лінійку, довжина якої повинна становити щонайменше 110 см. Таким чином, на одній стороні лінійки потрібно робити помітки вертикальних промірів, мається на увазі висота в холці, глибина грудей, крижах, а на інший горизонтальні промери- ширина грудей, довжина тулуба.
  • Вимірювальний косинець є дві планки, поставлені під прямим кутом. Довжина однієї планки становить 20 см, а інший 10 см. Та, яка довший, накладається на місце проміру, а коротка використовується в якості направляючої для сантиметра, який кріпитися до місця з`єднання двох планок.
  • Циркуль для вимірювання застосовується вкрай рідко, так як він лякає і нервує тварин.

Як виміряти собаку для одягу



Одяг для собак вже не є чимось абсурдним і не прийнятним. Вона займає певну частину в розміреного життя собаківників. Адже це дуже практично і зручно. Одяг допомагає довгошерстим собакам зберегти шерсть в чистоті і порядку і не забруднитися, а короткошерстих собак, захищає від холоду в негоду. Але багато людей губляться при покупці одягу для своєї собаки. Вони просто не знають, як правильно виміряти свою собаку і купити костюмчик потрібного розміру. Давайте спробуємо розібратися.

  • Вимірювання слід проводити тільки тоді, коли собака стоїть прямо.
  • Візьміть для виміру рулетку і виміряйте відстань від основи хвоста до холки.
  • Потім слід виміряти обхват грудей вашого вихованця. Але майте на увазі, що завмер проводитися в самій об`ємної частини грудної клітки.
  • Для того щоб дізнатися обсяг горловини, виміряйте окружність шиї і довжину, від основи черепа і до холки
  • Після цього слід виміряти талію собаки. Якщо ви вимірюєте кобеля, то завмер виробляється, не доходячи до дітородного органу, а якщо суку, то просто подивіться на неї з боку. Потрібне місце ви побачите.
  • Якщо ви вирішили одягнути свого улюбленця в одяг з довгим «рукавом», то не забудьте провести ще одне обов`язкове вимірювання. Проведіть завмер від кісток пасти до пахви і довжину ніг. Задні ноги вимірюються в найширшому місці стегна.

Вимірювання собаки для покупки шлейки



Якщо ви не знаєте, як виміряти собаку для покупки шлейки потрібного розміру, то спробуйте зробити такі дії:

  • По-перше, слід зазначити, що найважливіший показник при виборі шлейки грає обсяг грудної клітини собаки. Вимірювати його слід від певної точки за передньою лапою собаки, через спину, потім через точку за другий лапою, під животом і знову до тієї ж самої точки, з якої починали вимір.
  • Потім виміряйте шию вашого вихованця. Замір слід виробляти від самої верхньої точки грудних кісток собаки і до холки.
  • Слід також зробити завмер від холки і до тієї, визначеної точки, за допомогою якої ви вимірювали обхват грудини по спині.
  • Пам`ятайте, що купуючи шлею, слід дивитися, щоб вона не сиділа на собаці занадто щільно. Між собакою та шлеєю має вільно проходити два пальці.

Тепер ви знаєте, як виміряти розмір собаки. Адже тільки маючи правильні заміри, ви зумієте визначити потрібний вам розмір. А це є основним фактором при пошитті і виборі теплого одягу для вихованця. Оскільки важливо, щоб річ сиділа по тілу, а не бовталася і не була більшого розміру. Бережіть своїх улюбленців. Бажаємо вам удачі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!