» » » Як одягнути собаку?

Як одягнути собаку?

Як одягнути собаку?

Іноді власники собак приходять до висновку, що тварині необхідний одяг. Наприклад, в дні сильного похолодання, або якщо вихованець захворів. Крім того, одяг потрібно довгошерстим собакам для того, щоб уберегти улюбленця від зайвого забруднення. Якщо одяг для собачки купується вперше, господар впадає в роздуми. Адже тварина не зможе комфортно себе почувати в «людської» одязі, йому потрібно собаче вбрання. Як одягнути собаку, щоб одяг підійшла і не викликала дискомфорт?

Підбираємо розмір правильно

Щоб собачці було зручно, щоб тварина швидше освоїлося в новому вбранні, перш за все, слід чітко визначити його габарити. Спочатку виміряйте собачу шию, потім обхват грудей (вимірюється за передніми лапами). Виходячи з отриманих вимірів, вибираємо костюмчик. У магазинах, де продається одяг для тварин, можна відразу відправитися в відділ, де одяг призначена для певних порід.

Важливо, проте, простежити, щоб куплений комбінезон не кривився складками в грудях, так як це може бути ознакою того, що розмір не ваш. І навпаки, занадто вільний «балахон» призведе до того, що тварина не буде відчувати своє тіло і стане незграбним.

Собаки і собачки

Якщо у вас велика собака не прагнете реалізувати в її гардеробі весь свій дизайнерський запал. Солідні пси не стануть дефілювати в мереживних уборах з рюшами. Зазвичай таким собакам надягають комбінезон неяскравим забарвлення. Причому, не варто захоплюватися довгими штанинами, з метою краще зігріти вихованця. Нехай його одяг сидить вільно, без натягу, а штанини закінчується на середині довжини лап. Якщо ви не в силах підібрати такий наряд в магазині - зшийте комбінезон для собаки самостійно.



Маленькі собачки, милі і доброзичливі легше сприймуть бажання господаря надіти на них плаття або веселенький строкатий комбінезон. Для таких крихт асортимент набагато ширше і яскравіше.

теплі одягу

Що б там не казали, а зігріти собаку взимку - перший і головний стимул купити одяг. Тому теплі речі для собак найпопулярніші. Тут потрібно відзначити, що чим менше собачка, тим тепліше повинен бути на ній наряд. Тому для маляток взимку кращі комбінезони та пальто з підкладкою з фланелі і з теплою прошарком з синтепону. Великої собаці не завжди потрібно подвійне утеплення. Оптимально, якщо вона має в своєму гардеробі два комбінезона - один середньої щільності, і другий - дуже теплий (якщо зими у вас суворі).

Як одягнути собаку, якщо вона відмовляється приміряти обновку? Не поспішайте викидати або повертати річ. Дайте час собачці, заховайте покупку. Потім, через термін, спробуйте знову надіти комбінезон на тварину. Нехай погуляє в ньому будинку, обнюхає його, повільно звикне. Тоді і на вулицю можна буде виходити сміливо. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!