» » » Як одягати дитину взимку?

Як одягати дитину взимку?

Як одягати дитину взимку?

Напевно, кожна молода матуся може згадати ситуацію, коли за вікном лежав іскристий сніг, зимовий морозний день викликав довіру до прогулянці, а малюк так і просився вийти і покататися на санчатах, попустувати з іншими дітлахами. У цей момент мати відвідували тільки думки про те, як одягати дитину взимку. Або інша ситуація, коли зовсім крихітний малюк здається настільки крихким, що навіть страшно подумати, як він буде почувати себе в такий холодний день. Відсидіти вдома всю зиму - теж не варіант, а тому необхідно точно знати, як одягнути новонародженого взимку.

організм малюка

Можна надіти на дитину хутряну шапку, двоє штанців, два светри, чобітки і пуховик, але він все одно умудриться застудитися. Вся справа в фізіології малюка. Його шкіра набагато тонше і ніжніше, ніж у дорослого, у нього більше кровоносних судин. Приплив нагрітої крові до поверхні тіла від внутрішніх органів пояснюють те, що шкірні покриви дитини мають більш високу температуру. Діти мають високу інтенсивність тепловіддачі.

Діти швидше отримують охолодження ще через те, що їх кровообіг більш інтенсивне. Обсяг крові дорослого робить одне коло кровообігу протягом 33 секунд, в той час як у трирічної, він встигає робити те ж саме за 15 секунд. Саме з цих причин всім батькам потрібно уважніше ставитися до покупки одягу на зиму.

Одяг дітей взимку: поради

  • Почнемо з того, що дитину не можна одягати в одяг «на виріст». Всі речі повинні бути в точності по його розміру. На кожен вік припадають свої особливості, чим молодша дитина, тим тепліше потрібно його одягати.
  • Ніяких подвійних сорочок, штанів та іншого. Малюкові повинно бути тепло, але не важко. В іншому випадку, він просто почне потіти, а потім переохолоджуватиметься. І здрастуй, застуда!
  • Одяг повинен бути вільним, але не надто просторій, щоб під неї не потрапляв холодне повітря або вітер.
  • Ніжній шкірі дозволить дихати і збереже її тепло фланелевою, лляне або байкову натуральне білизна.
  • Хороший варіант - термобілизна. Однак пам`ятайте, що його матеріал складається з суміші вовни і синтетики, а тому не підійде, якщо у дитини є алергія на шерсть.
  • Ніколи не закривайте рот малюкові шарфом. Якщо його носик чи не забитий, то він буде вільно ним дихати, не відкриваючи рот. Коли ніс закладений, дитина дихає ротом і зволожує тканину, а це вже загрожує. Ще перед прогулянкою зверніть увагу на носове дихання свого чада і запасіться носовою хусткою.
  • Якщо мама занадто сильно закутує шию малюка, значить, вона не знає, як правильно одягати дитину взимку. На шиї проходять великі артерії і вени, вони розширюються ще більше від надмірного тепла. У цей час посилюється приплив крові до голови, тим більше, якщо на ній тепла шапка. В результаті виходить дисбаланс температур, який спричиняє негативні наслідки.

У що одягнути новонародженого взимку



Якщо ваша дитина ще спить в колясці, то розраховуйте, що на ньому повинен бути додатковий шар одягу. Уві сні він не буде рухатися, а тому швидше стане замерзати.



Купіть на зиму утеплений якісний конверт або теплий комбінезон. Для новонароджених найбільше підходять саме конверти. Їх простіше надягати, і в ньому дитина може легко рухати ніжками. Сьогодні популярністю користується модель комбінезон-мішок, що об`єднує в собі і комбінезон і конверт. У цій моделі є рукава для того, щоб діти змогли рухати ручками, а замість штанин - просторий мішечок.

Будь-комбінезон і конверт варто підбирати так, щоб вони були на натуральній основі з овчини або на утеплювачі з пуху, синтепону або холофайбер. Якщо ваш карапуз схильний до алергії, то будьте обережними з пухом і вовною, щоб не викликати реакцію.

Який матеріал краще

  • Гусячий пух. Для суворих холодних зим прекрасно підійде гусячий пух. Якщо ж зима в ваших місцях не така вже страшна, а ви вже придбали комбінезон на гусячому пуху, не поспішайте засмучуватися. Просто не надягайте під нього занадто багато одягу, по типу додаткової вовняний кофти в мінус 4. Прати пухові речі не дуже зручно, так як вони починають збиватися в грудки, а розбивати їх доводиться вручну.
  • Овчина. Це не алергенний матеріал, але його недолік в тому, що він дуже важкий. Якщо малюк дуже рухливий, то краще купувати для нього конверт на овчині, а не комбінезон.
  • Синтепон. Практичний і щодо недорогий утеплювач - це синтепон. Його недолік в тому, що він стає тоншою після кожного прання і починає злежуватися. Він підходить під температуру не нижче 10 градусів, то є для відносно теплих зим.
  • Холофайбер. Раніше цей матеріал використовувався тільки для одягу, призначеної для зимових видів спорту. Він витримує зими з температурою до мінус 25 градусів. Стирається просто відмінно. До всього іншого, холофайбер добре дихає і не вбирає в себе вологу.
  • Тинсулейт. Цей матеріал більше призначений для гірськолижного одягу. За збереження тепла його можна прирівняти до пуху. Недолік в ціні, так як стоять такі теплі речі не дешево. Її виробники - шведські і фінські фірми, які знаходяться на півночі, там, де зими особливо суворі. Цей одяг легко зможе витримати температуру до мінус 40 градусів. Такі речі дуже легкі і практичні, вони ідеально підходять для бігають рухливих хлопців.
  • Мембрана. Одяг на мембрані не пропускає вологу і є морозостійкої. Речі на мембрані можна вільно носити в мінус 30. Якщо ж дитина ще зовсім маленький і гуляє в колясці, то цей тип матеріалу не для нього. Такий одяг створена для активних хлопців, так само вона хороша і на гірськолижному курорті. Якщо на вулиці мінус 15, то не можна надягати на дитину мембрану без утеплювача, інакше він дуже замерзне.

Що надіти під куртку або комбінезон

Якщо температура на вулиці від 0 до +5, під куртку на синтепоні надягайте водолазку і натільну білизну. Якщо -5, можете додатково одягнути флісовий жилет або в`язану кофту. Якщо ж куртка на холофайбера або пуху, то і без теплої кофтинки дитині навряд чи вдасться замерзнути.

При -7 ... -12 надягайте вовняну кофту, махрові колготки під синтепонові штанікі і вовняні шкарпетки. Можна і не думати про те, як одягати грудничка взимку при -15 градусах, так як педіатри не радять матусям вивозити карапузів на такий холод. Завжди консультуйтеся з лікарем по всіх питаннях, тому що краще один раз запитати, ніж багато разів помилитися.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!