» » » Що значить буква?

Що значить буква?

Що значить буква?

Ми читаємо текст кожен день: зі сторінок книг і журналів, з екранів телевізорів і в Інтернеті. Сам же текст складається з букв. Так що значить буква? Буква - це справжній помічник кожної людини тому, що саме за допомогою букв ми можемо повідомляти один одному новини, ділитися радістю і будь-якими іншими важливими речами.

Буква буквально означає символ, що існує окремо. Найчастіше буква - це символ алфавіту. Зазвичай буква має свій мовний забарвлення, тобто одна літера - це звук або кілька звуків. За допомогою букв людина складає слова і пропозиції. Мислителі ще в давнину сказали, що буква - це найважливіша одиниця сенсу.

Прописна буква

Що значить прописна буква? Великою літерою можна назвати зразок, що надрукований і призначений для ручного письма. Використовують в прописах. Пропис - це всім відома зошит ще зі школи. Нею користуються учні в початкових класах. Також прописом називають велику літеру в реченні. Буква менших розмірів називається рядкової. Букви, які написані від руки і представляють надрукований зразок, теж потрібно називати великими літерами. А шрифти в вашому комп`ютері, що нагадують рукописний текст, варто називати каллиграфическими шрифтами.

мала літера

Що значить мала літера? Ця буква являє собою букву меншого розміру в порівнянні з великої. Такі букви зустрічаються в багатьох європейських, і не тільки, мовах. Приклад: «в» - це мала літера, а «В» - це вже заголовна або приписна буква алфавіту.



Колись давно в алфавітах використовували лише великими літерами, які мали конкретні значення і нижні межі написання. Такий лист використовувалося тільки певними людьми, так як основна маса жителів була безграмотною. Але лист швидко розвивалося, і букви ставали більш округлими, змінювався їх розмір.

латинська літера

Що значить латинська буква? Варто зауважити, що коли-то латинська мова була дуже поширений. Це один з найбільш древніх мов. На сьогоднішній момент він є мертвим, але активно використовується в різних науках і є навіть офіційною мовою Мальтійського ордена і міста-держави Ватикан, Святого Престолу, Римської Католицької церкви (частково).

Зараз основа англійського алфавіту - це латинська мова. Якщо вам потрібно писати що-небудь латинськими буквами, то сміливо використовуйте звичний вам англійський алфавіт.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!