» » » Що таке трап?

Що таке трап?

Що таке трап?

Всім добре відомо принаймні одне значення слова «трап». Однак крім основного, у нього є і додаткові, менш відомі смисли. Про те, що таке трап в різних значеннях, ми розповімо в цій статті.

Значення слова «трап»

Отже, перше і найпоширеніше значення слова «трап» - це сходи, по якій піднімаються на борт корабля або літака. На кораблях трапами називаються і всі інші сходи. У значенні «сходи» слово «трап» може вживатися і без зв`язку з авіацією або мореплавством. Бувають, наприклад, будівельні трапи, гімнастичні і навіть циркові.

Є у слова «трап» і інше значення, набагато менш відоме. Трапом може називатися спеціальний отвір для відтоку води, пророблений прямо в підлозі. Зрозуміло, такий трап - це не просто дірка, а спеціальне пристосування з гратами і сифоном. Через це пристосування вода виводиться з приміщення в каналізацію. Трапи можна зустріти, наприклад, в лазнях і в інших місцях, де на підлозі часто буває вода. Трап може бути облаштований навіть в самій звичайної ванній кімнаті, якщо господарі подбають про це під час ремонту.

Крім перерахованих вище визначень, зафіксованих в словниках, у слова «трап» є і ще одне значення, сленгове. У промові геймерів «трап» може означати пастку, пастку на ігровий карті. У цьому значенні «трап» являє собою пряму транслітерацію англійської «trap» - «пастка».

А про інших словах ви можете дізнатися на нашому сайті в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!