» » » Що таке аск?

Що таке аск?

Що таке аск?

Слово «аск» в тлумачних словниках російської мови має на увазі кілька значень. Щоб розібратися, що таке аск, звернемося до першоджерел.

  • У міфології скандинавської традиції це первочеловек, створений богами, прабатько роду людей. Чоловік Аск був створений з ясена, а жінка Ембла - з вільхи. За іншою версією, з деревини людей створили карлики (як заготовки), потім бог Один вдихнув в них душу, оживив. А інші боги дали розум, тепло і життєві фарби.
  • У контексті біології аск (від грецького «мішок») - сумка для спороношения у деяких грибів - сумчастих. Всередині неї зароджуються аскоспори. Аск утворюється на самій грибниці з зиготи або ж - в плодовому тілі. Це кінцева стадія в статевому розмноженні аскомицетов.
  • Аск (від англійського «питати») в економіці - найнижча ціна пропозиції, за якою можливий продаж чого-небудь. Зазвичай це: валюта, акція, опціон. Розмір аска - кількість цінних паперів, запропоноване до продажу за мінімальною ціною.
  • У словнику російських жаргонізмів (арго) існує ще одне трактування слова аск: твердження в сенсі «так, звичайно», також утворене від англійського значення (питати). Наприклад, «Квитки на концерт будуть? Аск! »
  • А ще є абревіатури. АСК в значенні ацетилсаліцилова кислота. Вживається в медицині і аптечній справі.
  • АСК - авіаційно-спортивний клуб. Раніше, в СРСР в тридцяті роки, коли молодь активно цікавилася літаками, таке скорочення було вельми поширене.

Про значенні та тлумаченні інших слів російської мови читайте в нашому розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!