» » » Що таке інтерес?

Що таке інтерес?

Що таке інтерес?

У російській мові є безліч слів, які мають різні значення. Одне з них - це слово «інтерес».

У нашій повсякденній мові ми використовуємо його досить часто. Але варто розібратися, що таке інтерес з точки зору різних словників.

Значення слова

Саме поняття «інтерес» має безліч значень. Якщо узагальнити, то можна вивести одне пояснення, яке задіює всі аспекти цього поняття. Отже, інтерес - це позитивний емоційний процес, який пов`язаний з бажанням дізнаватися нове для себе про певний об`єкт.

Часто цим словом можна описати сильне бажання вникнути в суть справи, дізнатися що-небудь, зрозуміти, звернути на щось своє особливу увагу. З таким значенням можна часто зустріти в повсякденному житті такий вислів: «Сильний інтерес до чогось нового». Виявляти інтерес - значить ОНОСОВ з особливою увагою до чого-небудь або кому-небудь.

«Інтерес» відображає особливу значимість і цікавість будь-якого справи. Наприклад, цим словом можна відобразити особливу частину конкретного розповіді - «інтерес розповіді - в кульмінаційній частині сюжету».

Іноді під інтересом мається на увазі те, чого потребує група людей. Багатьом відомі такі вирази: «Захищаю свої інтереси» або «Це не в моїх інтересах». До цього пояснення можуть ставитися поняття майнового інтересу і національного.

Під словом "інтерес" може також ховатися якась користь або вигода. Наприклад, багатьом знайоме поняття економічного інтересу, воно як раз підкреслює процес використання стимулів для діяльності певних суб`єктів в економічних відносинах.

Про те, що пишуть в графі "Інтереси" в соцмережі ВКонтакте, читайте в статті Що можна написати в інтересах.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!