» » » Що таке інтрига?

Що таке інтрига?

Що таке інтрига?

- Хочеш дізнатися, як заінтригувати? - Хочу! - Завтра розповім. Так, інтрига воістину дуже цікава, і деякі люди за допомогою неї вміють надовго підтримувати інтерес і увагу інших. Але що ж таке інтрига, як її розпізнати?

Одне з визначень інтриги звучить так: інтрига - це один із способів досягнення мети шляхом маніпуляції іншими людьми. Однак визначення це занадто загальне, недостатньо конкретне і в повній мірі застосовується не до всіх ситуацій і не завжди.

Щоб краще зрозуміти, що таке інтрига, варто розглядати її і в конкретних сенсах. Ось кілька значень інтриги:

  • Інтрига в військовій справі - свідома розробка плану і задумів з метою маніпулювання поведінкою супротивника. У такому випадку можна говорити про стратегію і тактику.
  • Інтрига в літературі передбачає спосіб організації художньої оповіді, в ході якого один персонаж намагається здійснити свої плани, які суперечать бажанням і інтересам інших осіб.
  • Досить часто інтриги відбуваються і в звичайному житті. Вони можуть бути як навмисними, так і випадковими, коли людину приймають за інтригана, яким він не є, однак обставини складаються не на його користь. Інтрига в побуті може припускати якусь мету, а може бути лише легким елементом дразненія, нешкідливою жартом.

При усвідомленому і вмілому використанні інтриги вона стає потужним інструментом в руках інтригана. Є натяк, недомовленість, але немає точного і повноцінної відповіді. Недомовленість народжує інтерес, бажання дізнатися, а що ж ховається за маскою або що чекає там - за поворотом?

Дізнатися значення інших невідомих слів ви можете зі статей розділу визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!