» » » Що таке проблема?

Що таке проблема?

Що таке проблема?

Над питанням про те, що таке проблема, не раз замислювалися відомі мислителі, лінгвісти, філософи. Розглянемо, які визначення дають даному слову різні словники.

У відомих словниках (Ожегова, Даля, Ушакова) проблема - питання, завдання, труднощі, перешкода. У більш широкому розумінні проблема - теоретичний або практичне питання, що вимагає вивчення і вирішення для досягнення певної мети. Проблеми існують в будь-яких сферах життя, і кожен хоч раз стикався з ними. Наприклад, нерідко доводиться чути: проблема моралі і моральності, проблема утилізації відходів, проблема виховання та ін.

У сучасному розумінні проблема відокремлена від життєвих обставин, які часто приймаються за проблему. На відміну від неї, обставини не можуть бути змінені і вирішені в ту чи іншу користь. З цієї причини важливо правильно сформулювати проблему, щоб знайти її правильне ефективне рішення. У таких випадках проблема стає перепоною на шляху до мети, а стимулом для її досягнення.

Наприклад, проблема успішної кар`єри - упереджене ставлення начальника. Начальник - це обставина, від якого неможливо позбутися. Проблема - як завоювати його прихильність і які для цього потрібно вжити заходів. Після певної розумової роботи можна знайти конструктивне рішення поставленої проблеми і досягти мети - підвищення по кар`єрних сходах.

Дізнатися значення інших невідомих слів ви можете зі статей розділу визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!