» » » Що таке екстра?

Що таке екстра?

Що таке екстра?

У російській мові багато слів, що мають однаковий початок. Це відбувається через вживання приставок, які часто використовуються для утворення нових слів. Такий приставкою можна вважати "екстра". Розглянемо докладніше, що таке екстра, а також наведемо кілька прикладів слів з даної приставкою.

Значення "екстра" таке: те, що характеризується найкращою якістю, вищим сортом. Екстра - це найкраще з кращих. Також "екстра" означає вихід за межі чого-небудь. Залежно від слів, для утворення яких використовується дана приставка, можна говорити про більш конкретні значеннях.

  • Екстра-клас - позначає щось найкращої якості, вище всяких похвал. Синоніми: чудо, суперклас, скарб і т. Д. Приклад: "Вечірка - екстра-клас!".
  • Екстраординарний. Одне із значень - винятковий, що виходить за рамки звичного розуміння. Приклад: "Це екстраординарний людина".
  • "Екстра" також може використовуватися для утворення прикметників. У рекламі, наприклад, презентуючи новий лак для волосся, можуть сказати про нього, що він дає екстрасильної фіксацію. В даному випадку прикметник "екстрасильної" вказує на те, що лак дає максимально стійку фіксацію.

Значення інших невідомих слів ви можете дізнатися зі статей розділу визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!