» » » Коли почалася перша світова війна?

Коли почалася перша світова війна?

Коли почалася Перша Світова війна?

У ті далекі часи, коли почалася перша світова війна (28 липня 1914 року), понад чотириста мільйонів людей опинилися втягнутими у військові дії вже з перших днів. За ті чотири роки, які вона тривала, в війну залучено було ще тридцять держав. В армії воюючих сторін налічувалося понад 70 млн. Чоловік.

У ті роки, коли була перша світова війна, території Африки, Європи, Азії, акваторії семи морів і трьох океанів були охоплені пожежею війни, лих і позбавлень.

Постріли, які в Сараєво зробили терористи, виявилися подібними кинутої сірники в пороховому складі, вони спровокували наслідки, які не мають собі рівних як по соціальних наслідків, так і за загальносвітовими масштабами.

Коли закінчилася перша світова війна, яка тривала понад 1560 днів, в ряді країн сталися потужні революційні вибухи і повалення урядів, так як народні маси були доведені до відчаю своїм тяжким становищем.

Як відбилася війна на події в Росії

На наступний день, після того, як Сербії була оголошена війна, Австро-Угорщина почала бомбардування Белграда. Негайно послідувала реакція від російського уряду: часткова мобілізація. Німеччина, яка зосередила війська на своїх кордонах, висунула вимогу до Росії про припинення мобілізації, і отримавши відмову, оголосила Росії війну. Як і очікувалося, через всього лише чотири дні, до неї приєдналася і Австро-Угорщина.

Потім Німеччина висунула претензії Франції і Бельгії, після чого виступила Великобританія. Так, більшість великих стан виявилися вплутався в військові дії, і навіть коли закінчилася перша світова війна, світ до попереднього стану вже не повернувся.



Один з головних учасників першої світової війни - держава Російське. Збройні сили Росії були розгорнуті від Ірану до Балтики та Чорного моря. Російська армія, своїми рішучими діями багаторазово рятувала своїх союзників від неминучого розгрому.

Стан російської армії і флоту в період першої світової війни

Російському флоту і армії в період боїв під час першої світової війни були властиві:

  • патріотизм;
  • високу бойову майстерність;
  • масовий героїзм.

Здобувши ряд перемог, російська армія заявила про себе як про серйозного противника.

Однак, внаслідок серйозних зовнішніх і внутрішніх розбіжностей, російська армія не зайняла тверду позицію у вирішенні військових питань і реформ, в результаті чого країна опинилася на шляху руйнування і розколу.

Закінчилася перша світова війна поразкою, як Німеччини, так і її союзників. Держави-переможниці уклали перемир`я і приступили до післявоєнного врегулювання, який призвів до Вашингтонської конференцією 1921-1922 рр, на якій був підписаний Версальсько-Вашингтонський договір, що стосується системи світобудови. Даний документ був результатом угод і компромісів, не усуває протиріч між найсильнішими імперіалістичними державами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!