» » » Чи буде війна в росії?

Чи буде війна в росії?

Чи буде війна в Росії?

З самого початку хочемо акцентувати на тому, що стаття має не прогностичний, а тільки лише інформативний характер роздуми. Адже тема мимоволі стає вельми актуальною. І вже багато переживають, чи буде в Росії війна.

Світова війна

Аналіз розвитку обстановки, що склалася, в процесі усугубляющихся економічних, етнічних і релігійних криз, віщує можливість того, що наша держава знову може стати об`єктом для агресії. При цьому загальний сценарій можливого протистояння буде в повній мірі відображати згусток учасників і протиріч минулих світових воєн. Але чи готова Росія до війни і з ким, власне, воювати?

Що стосується першої можливої сторона, агресором може виступити коаліція, сформована з держав-членів НАТО за участю США. Не просто так адже обговорюваний виключно військовий союз не припинив своє існування за умов нібито відсутності потенційного противника, яким був блок Варшавського договору. До того ж, переозброєння збройних країн НАТО, а також модернізація існуючих озброєнь постійно тривають.

З протилежного боку не слід забувати про історичний процес взаємних відносин Росії і Китаю, а також Китаю та США. Ці відносини об`єктивно показують, що сучасний Китай більшою мірою віддає перевагу США. Однак, це свідчить також про його деякої демократизації і демілітаризації. Що стосується обговорюваного азіатської держави, незважаючи на своє прагнення до бойової готовності, Китай буде утримуватися до самого останнього моменту. Схід стане загрожувати безпосередньо тільки в разі виникнення загроз втрати Росією своїх територій на Далекому Сході і в Сибіру.



Чи загрожує Росії війна, умовними провокаторами якої можуть виступити держави, які входили раніше до складу СРСР (Узбекистан, Казахстан, Грузія, Україна). Досвід останніх років, а також помилки, яких припускаються останнім часом керівництвом цих країн, показують, що так.

Способи уникнення війни

Щоб нейтралізувати ісламський чинник на Північному Кавказі, а також в країнах Центральної Азії, розумно було б зміцнювати всебічні відносини з Афганістаном, а також з Іраном, пропонуючи їм свою допомогу.



Щоб стримувати Китай, слід розвивати і підтримувати співробітництво з В`єтнамом, а також Індією. А для того, щоб хоч в деякій мірі нейтралізувати прагнення Японія, не варто йти на поводу їх вимог.

Громадянська війна

Після невеликого знайомства з зовнішньополітичної ситуацією, подумаємо, чи можлива війна в Росії? Тобто, саме в Росії: війна внутрішня, війна громадянська.

Не потрібно бути професійним аналітиком, щоб неозброєним оком побачити, що нинішня російська управлінська система доживає свій останній час. У своєму сьогоднішньому вигляді вона вже не може працювати. Величезна кількість матеріалів свідчить про безвиході системи. Бюджет будь-якого рівня вже не здатний без злодійства вкладати гроші, більшість суддів не судять без замовлення, а будь-які вибори не видаються без яких-небудь махінацій.

З цього ж цілком ясним здається вихід для фінансово-промислових груп, які більш простою мовою коштувало назвати б мафіозними формуваннями. Зміцнити і зберегти контроль над капіталами і ресурсами можливо. Але, можливо це тільки перезагрузив структуру влади, змінюючи її інститути на ті, які будуть набагато жорсткіше. Саме громадянська війна і відповідає цим завданням ідеально. Бажано, звичайно, зовсім невелика, щоб руйнувати поменше.

Кому з ким воювати? Зрозуміло, що росіяни з росіянами воювати не підуть. Немає нині ідей, подібних розколювати суспільство і сім`ї подібно до того, як було на початку минулого століття. Але ж є в нашій країні ще одну спільноту. Йдеться в першу чергу про певну прошарку громадян Чечні, Інгушетії, а також стрімко набирає масовість аналогічної прошарку інших національностей Північного Кавказу. Їм просто судилося опинитися свого роду «гнітом». Адже саме в політиці Північного Кавказу ми спостерігаємо прийдешні заграви громадянської війни. Фантастичні злети чеченської еліти. Ухвалення на вищому рівні програми «про розселення надлишків робочих Кавказу», підкріпленої колосальними фінансовими ресурсами.

Не варто забувати і про програму «повернення співвітчизників». Цим молодим громадянам, які ніколи не працювали, не мають ні навичок нормальної і сучасної мирного життя, ні освіти, саме їм і судилося запалювати вогнища нової громадянської війни. Звичайно, в тому випадку, якщо вона все-таки, не дай Бог, трапиться.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!