» » » Як називають китай?

Як називають китай?

Як називають Китай?

Культура і звичаї Китаю заворожують нас, європейських людей, на протязі багатьох століть. Ця країна подарувала нам безліч корисних винаходів, наприклад, папір, книгодрукування, порох і компас. На сьогоднішній день Китай, незважаючи на свою своєрідність, є промисловим гігантом - саме там проводиться одяг, який ми носимо, збираються телефони, комп`ютери і ноутбуки, виготовляються всім відомі іграшки і парфуми.

Розглянемо докладніше, як ще називають Китай і чому. Протягом 4 тисяч років Китай вбирав у себе безліч держав і культур. По закінченню Другої Світової Війни в цій країні сталася громадянська війна, яка розділила Китай на дві держави - Китайської Народної Республіки (КНР), що займає частину материкового Китаю, і Китайську Республіку, яка контролює острів Тайвань і найближчі острова.

Китай називають Піднебесною. Ця назва пішла з давніх часів, коли цим терміном позначали весь світ, а пізніше стали називати територію, що знаходиться під владою китайського імператора. До цього ж вважалося, що існує п`ять сторін світу - Північ, Південь, Захід, Схід і Центр (Чжун), який знаходився безпосередньо під входом в небо. Китайці вірили, що вони знаходяться саме по центру.

За всю історію Китаю він змінив безліч назв, наприклад:

  • Сихай - країна, що лежить між чотирма морями;
  • Чжунхуа - серединна квітуча;
  • Хуася - квітуча Ся (в честь династії, що правила в XVI столітті до нашої ери.

Пізніше вже в Європі закріпилася назва China, яке походить від династії Цинь, що правила на той момент. Починаючи з XIX століття, це закріпилося остаточно.

Також вам може бути цікава стаття Чому Китай називають Китаєм.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!