» » » Чому китай називають китаєм?

Чому китай називають китаєм?

Чому Китай називають Китаєм?

Хочете дізнатися, чому Китай називають Китаєм? Китай - це слов`янський варіант назви самого густонаселеного держави, країни, де проживає п`ята частина жителів усієї планети.

Найпопулярніша версія виникнення слова «Китай» передбачає походження його від схожого слова «Катай». Означає воно назву групи кочівних полон з території Маньчжурії, дослівно - «кидання». Племена ці захопили територію Північного Китаю і завдяки своїй присутності, а також участі в торгівлі, дали початок поширенню свого імені «Китаїв».

Ще однією версією того, чому Китай називають Китаєм, може бути результат вивчення давньоруської мови. Так «Китай» може бути поєднанням двох древніх слів «ки» - палиця, голобля і «тай», що означають ховати, приховувати. Поєднання можна прочитати, як «місце, заховане за стіною або відокремлене огорожею». Підтвердженням цієї версії служить наявність Великої китайської стіни і старовинний район Москви, Китай-місто.

Різні держави і країни трансформували назва Китаю під свою мову і на основі індивідуальних асоціацій. Так, латинське ім`я «China» швидше походить від імені китайської династії Цинь. Грецька назва «Серес» походить від китайського слова «сі» і позначає «Країна шовку».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!