» » » Як називають людину в окулярах?

Як називають людину в окулярах?

Як називають людину в окулярах?

Мало хто може похвалитися відсутністю прізвиська в дитячі роки. Адже діти - істоти не злі, але моторошно наглядові. Будь-яка відмінність сприймається ними як якесь відхилення від норми і веде до прагнення зафіксувати це в словесній формулі. «Постраждалих» від спостережливості безліч, адже відзначаються буквально всі параметри: зріст, вага, колір волосся і багато другоек. А як називають людину в окулярах?

«Очкарики» - одні з найулюбленіших об`єктів насмішок в дитячих колективах. Всі пам`ятають знамениту дразнилку: «У кого чотири ока, той схожий на водолаза». Водолаз - хоча б професія мужня. А як витерпіти такі звернення, як «ботанік», «Чотириокий», «професор» і навіть «телескоп»?

Начебто і слова необразливі, але ось інтонації ... Упор-то робиться на фізичні вади людини, і деякі дійсно починають відчувати себе неповноцінними. До речі, завдяки популярному серіалу, новітнє час внесло свій вклад в скарбничку прізвиськ. Тепер дівчинка в окулярах - майже завжди «Катя Пушкарьова».

Але є і позитивні тенденції. По-перше, сучасні оправи виглядають модно, красиво. По-друге, багато успішних, популярні люди носять окуляри. Тепер в підлітковому середовищі очкарик цілком може здобути славу стильним людиною.

Однак носіння окулярів - не найприємніше заняття: обмежує фізичну активність, накладає відбиток на весь спосіб життя. Так давайте бути терпимими до тих, хто і так відчуває незручності, а не згадувати, як називають людину в окулярах.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!