» » » Як приготувати гребінці?

Як приготувати гребінці?

Як приготувати гребінці?

Двостулкові молюски належать до морепродуктів, найбільш часто використовуваних в ресторанній кухні. Одним з кращих представників цього сімейства по праву вважається морський гребінець, м`ясо якого має вишуканий злегка солодкуватим смаком і приємно пахне свіжістю моря. Особливо популярні морські гребінці в Японії і Франції, на наших же столах вони поки ще досить рідкісні гості, тому багато господинь просто не знають, як готувати гребінці і як їх потрібно вибирати при покупке.Морскіе гребінці можна смажити, запікати, відварювати для приготування салатів або їсти в сирому вигляді. Поговоримо про ці способи більш детально.

Як приготувати гребінці в смаженому вигляді

Крім Півкілограмові упаковки м`яса морських гребінців вам знадобляться два зубчики часнику, пучок петрушки, пів-лимона і оливкове масло. Дрібно порубати петрушку, видавіть в неї часник і додайте до них п`ять ложок олії. Гарненько все перемішайте. Відкрийте размороженную упаковку м`яса гребінців, викладіть їх в приготований маринад, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник приблизно на півгодини. Потім візьміть глибоку сковорідку, налийте в неї масло і добре його розігрійте. Викладіть м`ясо гребінців в сковороду і смажте їх по парі хвилин з кожного боку. Готові гребінці покладіть на блюдо, полийте лимонним соком і прикрасьте листочками петрушки.

Як приготувати гребінці, запечені в раковинах.



Кілограм свіжих морських гребінців добре промити, відкрити стулки, витягти з раковин молюсків і добре їх вичистити раковини всередині від всіх залишків - в справу йде тільки стовпчик білого м`яса і мішечок ікри яскраво-оранжевого кольору (якщо вона є). Коли імпровізовані тарілочки будуть вичищені і промиті, їх треба укласти на деко, в кожну раковину покласти по гребінцю і поставити деко на п`ять хвилин в добре розігріту духовку. За цей час молюски пустять сік, який треба злити з раковин, а замість нього додати до кожного гребінцю пів-ложечки часникової олії, приготованого зі ста грамів вершкового масла, розтертого з дрібкою солі і двома - трьома подрібненими зубчиками часнику. Після цього деко з раковинами треба ще на кілька хвилин відправити в духовку. Подавати гребінці на стіл треба прямо в раковинах, посипавши їх для краси дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Як відварити гребінці



Для приготування салатів морських гребінців часто відварюють. Робиться це зовсім просто. Розморожене м`ясо гребінців опускають в бурхливо киплячу підсолену воду і варять після повторного закипання всього лише одну хвилину, після цього воду зливають, а готове м`ясо відкидаю на друшляк і дають йому повністю охолонути.

Як їсти гребінці в сирому вигляді

Іноді свіжі гребінці їдять сирими. Попередньо їх нарізають тонкими скибочками, перчать, солять і поливають соком лимона і оливковою олією. Крім такого способу, є ще один рецепт вживання гребінців в свіжому вигляді. Скибочки гребінця поливають соєвим соусом, додають до них трохи кунжутного масла і в такому вигляді подають на стіл.

Як правильно вибирати морські гребінці

Для того щоб покупка виявилося вдалою, треба знати, що:

  • У торгову мережу морські гребінці надходять в свіжому або консервованому вигляді, а також заморожені. Заморожені гребінці можуть бути фасовані в вакуумні пакети, або продаватися на вагу. Вагові гребінці - найдорожчі, але в той же час і менш смачні з усіх інших.
  • Заморожені гребінці продаються в двох видах - цілком разом з раковиною, або одне чисте м`ясо. Цілі гребінці слід брати в тому випадку, якщо ви плануєте подавати їх на стіл укладеними в стулки раковини, так як це прийнято в ресторанах.
  • Якщо ви збираєтеся вживати гребінці в сирому вигляді, як справжній гурман, вам треба купувати тільки живих гребінців, або свіжих, що зберігаються на льоду не більше трьох днів.
  • Розморожувати куплені гребінці треба безпосередньо перед приготуванням, не розкриваючи вакуумної упаковки, або при кімнатній температурі, або опустивши пакет в холодну воду.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!