» » » Як приготувати морепродукти?

Як приготувати морепродукти?

Як приготувати морепродукти?

З корисністю морепродуктів можуть зрівнятися небагато продукти харчування, тому не варто нехтувати ними в своєму щоденному раціоні. Для багатьох росіян морепродукти стали невід`ємною частиною повсякденних обідів і святкових застіль. Але, перш ніж вводити в свій щоденний раціон, навчитеся, як приготувати морепродукти правильно, тому що їх м`ясо дуже делікатне в готуванні. Зайва хвилина варіння, і кальмар перетворитися з делікатесу в м`ясо, яке неможливо буде прожувати. Тому зверніть увагу на поради і рекомендації, які допоможуть вам правильно приготувати продукти моря.

приготування креветок

Як правило, більшість з нас купує креветки та інші морепродукти в супермаркетах в замороженому вигляді, тому необхідно знати не тільки спосіб приготування цих морських делікатесів, але і розморожування. Зверніть увагу на те, що перед тим, як приготувати заморожені морепродукти, в тому числі і креветки, ні в якому разі не пишіть в мікрохвильовку для розморожування. Креветки зіпсуються при такій розморожуванні і не порадують вас своїми чудовими смаковими якостями. Для розморожування помістіть креветки в друшляк, щоб при таненні льоду, рідина не вбиралася морепродуктів, а стікала з нього.

Основний спосіб приготування креветок - це варіння. Розморожені креветки ретельно промивають холодною водою, поміщають в емальовану каструлю і відварюють протягом 10 хвилин, але не більше того. Вода повинна бути підсоленою - на 2 літри води кидаємо 4 ст. ложки солі. Але, якщо креветки варяться в чищені вигляді, тобто, без панцира, на 2 літри води беруть 2 ст. ложки солі. Креветки будуть готові, якщо вони спливли на поверхню води. Щоб зняти панцир, помістіть креветки після варіння на кілька хвилин в холодну воду. У вас вийшло практично готову страву - залишилося посипати креветки соусом. Креветки прекрасно поєднуються з рисом, салатами.

приготування мідій



Купуючи заморожені мідії, перед цим їх необхідно добре промити і перебрати. Якщо ви не знаєте, що можна приготувати з морепродуктів, і зокрема, з мідій, прочитайте кілька простих, але в той же час, дуже смачних рецептів страв. З мідій виходять відмінні перші страви (супи) і плови. До того ж, відварені мідії можна просто залити майонезом, щоб вони промаринувалося кілька годин, поставивши їх в холодне місце. Непоганими за смаковими якостями виходять мідії, які маринуються в виноградному оцті. Можна додати традиційні спеції, наприклад, лавровий лист і перець. Смачними будуть мідії, які приготовані з томатним або гірчичним соусом.

приготування кальмара

Кальмар є однією зі складових багатьох салатів, які прикрасять найрозкішніший святковий обід. Перед тим, як приготувати салат з морепродуктів, кальмар розморожується в холодній воді і відварюється. Це зробити досить просто - необхідно взяти 2 літри води на 1 кг кальмара, додати в воду столову ложку солі. Варити не більше трьох-п`яти хвилин. Кальмар опускається вже в киплячу воду, а не відразу ж, як ставиться на плиту каструля з водою. Набагато смачніше і корисніше буде кальмар, який приготовлений на пару - необхідно всього 10 хвилин, щоб ваша сім`я поласувала смачним делікатесним м`ясом цього мешканця морських глибин.

Паста з морепродуктами



У магазині продається асорті з морепродуктів, яке є прекрасним варіантом для приготування смачного страви. Перед тим, як приготувати пасту з морепродуктами, необхідно розморозити асорті, підготувати сковорідку для обсмажування, і власне кажучи, приступити до самого процесу приготування.

  1. Розтопіть на розігрітій сковорідці 50 г масла, після чого викладіть промиті морепродукти. Вся вода, яка з`явиться в перші хвилини смаження, стане в нагоді для приготування соусу, тому її необхідно злити в ємність, і смажити морепродукти, поступово помішуючи їх. Для обсмажування знадобиться не більше трьох хвилин.
  2. Візьміть вершки і всипте їх в сковорідку, до морепродуктів, трохи пізніше, додайте 2 ч.л. кетчупу.
  3. Візьміть другу сковорідку, обсмажте на ній 2 столові ложки борошна. Після обсмажування борошно поступово необхідно всипати морепродукти, після чого протушкувати їх ще п`ять хвилин.
  4. Візьміть жменю кедрових горішків і обсмажте їх до золотистого кольору. Змішайте їх з морепродуктами.
  5. Відваріть пасту на три порції, розкладіть по тарілках. Наверх покладіть асорті з морепродуктів, зверху натертий сир.

Салат з морепродуктів

Якщо ви до цих пір не знали, як смачно приготувати морепродукти, рекомендуємо вам ознайомитися з рецептом корисного і смачного салату. Для його приготування необхідно взяти:

  • по 300 г філе морського окуня і свіжих кальмарів;
  • 150 г редиски;
  • 200 г дрібної моркви;
  • кілька пір`їнок зеленої цибулі;
  • 2 ст.л. рослинного масла;
  • 1 ч.л. гірчичного насіння;
  • 1 ст.л. лимонного соку;
  • трохи меленої паприки і червоного перцю;
  • сіль за смаком.

Морепродукти (кальмари і філе окуня) відварити в підсоленій воді. Після охолодження філе нарізаємо невеликими шматочками, кальмари подрібнюємо соломкою. Підготувати до варінні морква, відварити її. Редис нарізаємо тонкими кружальцями. Всі інгредієнти змішуємо і розкладаємо по тарілках.

Приготувати соус з рослинної олії, лимонного соку і гірчичного насіння, паприки і перцю. Поливаємо соусом розкладений салат, зверху прикрашаємо зеленою цибулею і редискою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!