» » » Як смажити креветки?

Як смажити креветки?

Як смажити креветки?

Креветки - смачний морепродукт, який є повноцінним джерелом білка і різних мінеральних елементів. Людям з дефіцитом йоду радять вживати в їжу саме креветки, адже в них, ви не повірите, йоду в 100 разів більше, ніж в яловичині. Раз вже ми торкнулися теми здоров`я, то креветки корисні вмістом кальцію, який покращує роботу щитовидної залози, імунної системи, нирок, а також сприяє побудові кісткової тканини і м`язової системи. Цинк і сірка в креветках сприятливо впливають на стан волосся, шкіри, нігтів.

Цінителі креветок і морепродуктів в цілому вживають їх, в першу чергу, звичайно, через їх смаку. Останній змінюється в залежності від способу приготування продукту. Смажені креветки вимагають окремої розмови. Це красиве і легке блюдо може як виглядати по-різному, так і відрізнятися за способом подачі, смаку, приготування.

Як правильно смажити креветки?

Існують певні правила приготування креветок в смаженому вигляді. Ці постулати допоможуть вам готувати креветки швидко і смачно, створюючи справжні кулінарні шедеври.

  1. Смажте креветки на великому вогні! Тільки так ви збережете їх соковитість і не втратите смак. Гарний колір страви забезпечений.
  2. Як правило, дрібні креветки смажаться за 3-4 мінути- великі - за 5-7 хвилин. Чи не розморожені креветки дадуть воду, враховуйте це, додаючи час.
  3. Креветки можна смажити як в очищеному, так і в неочищеному вигляді. Приготування цього морепродукту в панцирі дозволить зберегти не тільки його корисні властивості, але і соковитість.

Як смажити креветки в очищеному вигляді?



Можна посперечатися з тими, хто вважає, що все креветки смажать, не знімаючи панцир. Це далеко не так. Ми представляємо вам рецепти смажених креветок в очищеному вигляді.

Креветки з часником і кунжутом:

Нам потрібні:

  • маленькі креветки - 800 г;
  • часник - 20 г;
  • соєвий соус - 5 г;
  • зелена цибуля - 100 г;
  • кунжут - 3 г;
  • рослинна олія.


Приготування. Маленькі креветки очистити. У глибоку сковороду влийте рослинне масло, а потім нашатковану зелену цибулю з цілими креветками. Соєвий соус слід повільно додавати в процесі смаження, також як і часник. З сіллю будьте обережні, так як ви маєте справу з соєвим соусом. Часник рекомендуємо попередньо видавити. Готову страву посипати кунжутом. Зверніть увагу, щоб креветки мали відмінний смак і красивий колір, їх необхідно смажити на великому вогні.

Варіантом такого блюда будуть смажені креветки у вершковому соусі. Чи готуєте їх за таким же принципом, але після 15 хвилин смаження (якщо креветки не були розморожені), коли креветки придбають золотистий колір, додаєте до них 200 гр вершків. Готову страву посипати кунжутом не слід.

Як смажити креветки в панцирі?

Багато радять смажити креветки, не очищаючи їх, так як це буде посилювати смак і аромат продукту, створюючи особливий настрій вечора. Повірте, це буде безпрограшним варіантом гарячої закуски до багатьох алкогольних напоїв. Найчастіше в панцирі смажать великі за розміром екземпляри ...

Як смажити королівські креветки:

Нам потрібні:

  • королівські або тигрові креветки (великих розмірів);
  • мед;
  • соєвий соус;
  • половина лимона;
  • два зубчики часнику;
  • зелень;
  • рослинна олія.

Приготування. Розморожувати креветки не потрібно. Помістіть їх в розігріту сковороду, накрийте кришкою і попарте хвилин 7. Обсмажте королівські креветки прямо в панцирі на рослинному маслі. Масла жаліти не треба. Коли креветки підсмажаться, додайте до них мед і соєвий соус, тушкуйте. Потім можна вичавити в блюдо лимон, залишивши трохи для готових креветок. Також слід видавити часник і посипати зеленню в процесі того, як креветки гасяться.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!