» » » Як їсти креветки?

Як їсти креветки?

Як їсти креветки?

Креветки - це ракоподібні, які живуть як в солоних, так і прісноводних водах. Як і інші морепродукти вони є джерелом йоду, амінокислот, кислот Омега-3 і Омега-6, вітамінів B12, A, D, E і PP, заліза, магнію, натрію, міді, фосфору, цинку, селену, калію і марганцю. Завдяки великій кількості корисних речовин, що містяться в м`ясі креветок, в якості становить інгредієнта різних супів і салатів, вони присутні в меню багатьох людей. Цих ракоподібних використовують в якості окремого страви і як закуску до слабоалкогольних напоїв, таким як пиво.

Але, як зазвичай буває з стравами з морепродуктів, тут не обійшлося без підступу - простота приготування компенсується складною процедурою поглинання.

Як є креветки, куплені в магазині

Щоб визначитися зі способом поглинання креветок, для початку потрібно з`ясувати особливості вибору і приготування.

Креветки вибираються за наступними критеріями:

  • для початку потрібно визначити холодноводниє або тепловодні креветки перед вами. Зробити це не складно - живуть в холодних водах біліше дрібні, а живуть в теплих водах можуть вирости до 30 сантиметрів.
  • креветки не повинні бути засипані льодом;
  • м`ясо креветки повинно бути рожевого кольору, пружним і чистим. Темні плями на панцирі говорять про те, що креветка стара, також не купуйте креветки з розігнутим хвостом або почорнілою головою.

Тепер приступимо до питання як правильно їсти креветки. Найчастіше, креветки в їжу вживаються у вареному вигляді. Для того, щоб їх приготувати вам знадобитися помістити необхідну кількість ракоподібних в злегка підсолену киплячу воду на 6 хвилин. Як тільки вони придбають помаранчевий колір, - значить, їх можна діставати.

Є ще способи приготування креветок, наприклад, по-східному (Маринівка і обсмажування), на грилі і т.д.

Варені креветки, подані до пива, чистяться руками: Візьміть креветку черевом догори за голову і видаліть акуратно, щоб не пошкодити ніжне м`ясо, все лапки. Після видалення лапок, видаліть голову і зніміть за хвіст панцир.

Якщо ви збираєтеся їсти руками креветки, то не забудьте поставити для того, щоб обполіскувати пальці, глибоку миску з лимонним соком розведеним водою і покласти серветку.

З креветками часто подаються овочі, зелень і часточки лимона. Креветки відмінно поєднуються з зеленим або маринованою цибулею, вареною, маринованої або гострої морквою, зеленим горошком, спаржею, шпинатом, цукіні, огірками, брокколі, листям салату, рисом і яблуками.



У салатах креветки поєднуються з авокадо, помідорами чері, огірками та іншими дарами моря. В якості заправки найкраще використовувати лимонний сік, оливкова олія, томатний соус або майонез.

Щоб зменшити калорійність страви можна на основі майонезу приготувати різні соуси, наприклад, до креветок підійде соус з гірчиці, сиру і майонезу. Можете також зробити соус з лимонного соку, порізаної зелені і перцю.

Приємні нотки страви з креветок додасть імбир або цедра з цитрусових.

Як їдять креветки, подані як першу страву?

Креветки, подані як першу страву, покладається, якщо дозволяють розміри, є цілком. Великі креветки можна спробувати акуратно розрізати виделкою, так як спроба орудувати ножем може привести до сумних результатів - літаючим креветок.

Коктейль з креветок, слід їсти, наколюючи їх на спеціальну вилку і потроху відкушуючи.

Приготовлені креветки по-східному, беруться за кінчик хвоста, умочують або поливаються соусом і потроху відкушуються, а хвіст викидається.

Крім пива, до різних страв з креветок рекомендується вибирати сухі або напівсухі вина.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!