» » » Як варити мідії?

Як варити мідії?

Як варити мідії?

Мідія - це молюски з виду ракушнікових, в достатку живуть в чистій воді на прибережних каменях. Мідії були одним з популярних страв ще в Стародавньому Римі, і за весь час вживання мідій в їжу у них збереглася репутація недорогого, смачного і корисного морепродукту. У Франції мідії ще називали «устриці для бідних».

Мідії люблять за те, що при великому вмісті білків кількість жиру в них мінімальне. Тому це оптимальний продукт для людей, які ведуть активний спосіб. Також в мідіях міститься вітаміни, такі як D, Е, C, F, B1, B2, B6 і корисні речовини - бор, цинк, фосфор, залізо, йод, кальцій, антиоксиданти, глікоген.

У всіх кухнях світу є маса рецептів з приготування мідій. Однак цей чудовий і корисний продукт можна приготувати і вдома. Тому для наначала розглянемо питання про те, як варити мідії.

Правильно варити мідії потрібно наступним чином:

Для початку під прохолодною проточною водою жорсткою щіткою почистіть панцири мідій. Мідії з відкритими черепашками потрібно викинути. У каструлю налити невелику кількість води, додати за смаком сіль, лавровий лист, мелений перець, петрушку, крупно нарізану цибулю і моркву. На вогні середньої величини довести до кипіння, після чого накрити кришкою і зробити маленький вогонь. Через 10 хвилин кинути в каструлю вимиті мідії. Після додавання в окріп мідій рекомендується періодично каструлю струшувати. Після того, як мідії закиплять, залиште каструлю на маленькому вогні на 10 хвилин. Розкрилися після теплової обробки мідії потрібно викинути.

Готові мідії можна подавати до столу з овочами.



Як варити мідії заморожені?

Мідії слід розморожувати не більше одного разу, тому що вони відносяться до швидкопсувних продуктів. Тому ще при виборі мідій дивіться, щоб на упаковці не було патьоків рідини.

Заморожені неочищені мідії можна залишити розморожувати в ємності на повітрі, а можна помістити під холодну воду і ретельно промити. Потім їх потрібно піддати тепловій обробці - дві хвилини прокип`ятити в великому обсязі води. Відварені мідії опустити в холодну воду, а потім знову довести до кипіння. Даний метод приготування дозволяє зберегти всі вітаміни і мінерали- а заодно позбутися токсичних речовин. Після варіння в гарячій воді мідії розкриються, і витягти з черепашок м`ясо за допомогою ножа не складе особливих труднощів.

Так само нескладно варити очищені мідії. Очищені мідії потрібно висипати в каструлю з холодною, підсоленій за смаком водою і дочекатися, поки вода закипить і її поверхня почне покриється пінкою.

Довго варити м`ясо мідій не слід, перетравлене м`ясо за смаком нагадує гуму і втрачає всі корисні речовини.

Тепер Ви знаєте, як правильно варити мідії. Смачного!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!